Tullen i staden Shanghai i Kina har gjort ett ovanligt fynd.
1 av 3
Tullen i staden Shanghai i Kina har gjort ett ovanligt fynd. - Foto: Polisen / TT Nyhetsbyrån
En kvinna som reste från Sydamerika hade väskor med sig som vägde betydligt mer än vad som annars är normalt.
2 av 3
En kvinna som reste från Sydamerika hade väskor med sig som vägde betydligt mer än vad som annars är normalt. - Foto: Polisen
Det visade sig att väskorna nästan helt var gjorda av narkotika, närmare bestämt tio kilo kokain.
3 av 3
Det visade sig att väskorna nästan helt var gjorda av narkotika, närmare bestämt tio kilo kokain. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Kvinna försökte smuggla knark – med väska gjord av kokain

En kvinnan som reste från Sydamerika försökte smuggla in tio kilogram kokain in i Kina. Nu väntar ett hårt straff för henne.


Tullen i staden Shanghai i Kina har gjort ett ovanligt fynd. En kvinna som reste från Sydamerika med två resväskor med sig fångade tulltjänstemännens uppmärksamhet.

Anledningen? Väskorna vägde betydligt mer än vad som annars är normalt, även när de tömdes på sitt innehåll, skriver BBC.

Bildkälla: Polisen

När kvinnans väskor röntgades upptäckte man även att de var ovanligt mörka.

Det visade sig efter ytterligare tester att väskorna nästan helt var gjorda av narkotika, närmare bestämt tio kilo kokain.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Händelsen skedde i februari men rapporterades först nu av polisen.

Metoden att gömma knark helt öppet så här är mindre vanlig än att till exempel gömma knarket i väskan eller på kroppen. Det är även första gången just det här sättet att smuggla knark upptäcks i Kina.

Kokain är en drog som är ganska ovanlig i Kina. Enligt lag är straffet för att smuggla in mer än 50 gram kokain in i landet avrättning, skriver BBC.

Se också klippet om 22-åriga Adam som "smugglades" på flyget i en resväska:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Asien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.