Alla som någon gång har tatuerat sig vet att det är viktigt att ta hand om tatueringen efteråt.
1 av 7
Alla som någon gång har tatuerat sig vet att det är viktigt att ta hand om tatueringen efteråt. - Foto: Parkland health & hospital system / Pixabay
Det handlar trots allt om ett sår på huden.
2 av 7
Det handlar trots allt om ett sår på huden. - Foto: Parkland health & hospital system
Struntar man i viktiga råd och varning om hur man bör ta hand om tatueringen efteråt kan det gå illa.
3 av 7
Struntar man i viktiga råd och varning om hur man bör ta hand om tatueringen efteråt kan det gå illa. - Foto: Parkland health & hospital system
Ett sådant vanligt råd är att inte bada ute i havet på minst två veckor efter att man tatuerat sig, en varning som en 31-årig man vid den mexikanska golfen kanske borde ha lyssnat på.
4 av 7
Ett sådant vanligt råd är att inte bada ute i havet på minst två veckor efter att man tatuerat sig, en varning som en 31-årig man vid den mexikanska golfen kanske borde ha lyssnat på. - Foto: Parkland health & hospital system
Fem dagar efter att han gjort en tatuering på sin högra vad bestämde han sig för att bada i havet. I Atlantens varma vatten blev tatueringen snabbt infekterad.
5 av 7
Fem dagar efter att han gjort en tatuering på sin högra vad bestämde han sig för att bada i havet. I Atlantens varma vatten blev tatueringen snabbt infekterad. - Foto: Parkland health & hospital system
Läkarna misstänkte att det rörde sig om en köttätande bakterie som heter "vibrio vulnificus".
6 av 7
Läkarna misstänkte att det rörde sig om en köttätande bakterie som heter "vibrio vulnificus". - Foto: Parkland health & hospital system
Trots att mannen blev bättre efter två veckor drabbades han av septisk chock, något ledde till att hans njurar gav upp helt – vilket blev hans död.
7 av 7
Trots att mannen blev bättre efter två veckor drabbades han av septisk chock, något ledde till att hans njurar gav upp helt – vilket blev hans död. - Foto: Parkland health & hospital system

31-årig man tatuerade sig men struntade i superviktigt råd – dog

Det gäller att lyssna på varningarna om hur du sköter en ny gadd. Annars kan det gå lika illa som för den här 31-årige mannen.


Alla som någon gång har tatuerat sig vet att det är viktigt att ta hand om tatueringen efteråt. Det handlar trots allt om ett sår på huden.

Struntar man i viktiga råd och varningar om hur man bör ta hand om tatueringen efteråt kan det gå illa.

Ett sådant vanligt råd är att inte bada ute i havet på minst två veckor efter att man tatuerat sig, en varning som en 31-årig man vid den mexikanska golfen kanske borde ha lyssnat på, skriver brittiska Metro.

Bildkälla: Parkland health & hospital system

Fem dagar efter att han gjort en tatuering, föreställande ett krucifix och ett par bedjande händer på sin högra vad, bestämde han sig för att bada i havet.

I Atlantens varma vatten blev tatueringen snabbt infekterad, och mannen drabbades av feber och frossa. Han fick även utslag intill tatueringen. På bara två dagar blev mannen allvarligt sjuk, enligt British Medical Journal Case Report.

Bildkälla: Parkland health & hospital system

Den 31-årige mannen lades in på sjukhus. Då hade hans ben ändrat färg till lila.

Läkarna misstänkte att det rörde sig om en köttätande bakterie som heter "vibrio vulnificus". Att 31-åringen dessutom hade en skadad lever efter år av hårt drickande gjorde att infektionen lättare kunde bli värre.

Varning för stark bild. Bildkälla: Parkland health & hospital system

Ett dygn senare var mannen i ett kritiskt tillstånd. Flera organ slutade att fungera och han tvingades att få hjälp av livsuppehållande åtgärder. Infektionen fick hans immunförsvar att vända sig mot hans egna organ.

Trots att mannen blev bättre efter två veckor drabbades han av septisk chock, något som ledde till att hans njurar gav upp helt – vilket blev hans död, skriver brittiska Metro.

Se också klippet med tio bilder som visar hur sjukt snabbt dina tatueringar åldras:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du tatuerad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.