Lisa Bridgett befann sig på konserten i Manchester i måndags där minst 22 personer miste livet. Varning för starka bilder.
1 av 4
Lisa Bridgett befann sig på konserten i Manchester i måndags där minst 22 personer miste livet. Varning för starka bilder. - Foto: Facebook/TT
Polis på plats strax efter attentatet.
2 av 4
Polis på plats strax efter attentatet. - Foto: TT BILD
Just det faktum att det var så många barn som befann sig på platsen har skapat stor förtvivlan hos allmänheten och de drabbade.
3 av 4
Just det faktum att det var så många barn som befann sig på platsen har skapat stor förtvivlan hos allmänheten och de drabbade. - Foto: TT BILD
Unga fans tas omhand av polis och räddningstjänst efter terrorattacken.
4 av 4
Unga fans tas omhand av polis och räddningstjänst efter terrorattacken. - Foto: TT BILD

Lisa var nära döden i Manchester – räddades av sin iPhone

När bomben exploderade efter Ariana Grandes konsert i måndags flög muttrar och skruvar som missiler. Lisas mobil kan ha räddat hennes liv.


Lisa Bridgett, 45, var med sin dotter och dotterns kompis på Ariana Grandes konsert i Manchester i måndags kväll.

Hon var med andra ord på plats under den senaste terrorattacken i Storbritannien, där en självmordsbombare tog minst 22 liv och skadade många andra svårt.

I samband med att bomben exploderade så flög muttrar och skruvar som missiler i hela luften och orsakade svåra skador, i många fall dödliga sådana.

För Lisas del hade det kunnat gå betydligt värre än vad det gjorde. Men tack vare att hon pratade i telefon precis samtidigt som bomben exploderade, så blev hon räddad av just sin egen mobil. Bokstavligen.

Bildkälla: Facebook

En mutter kom flygande rakt mot henne, med en sån kraft att den högg av hennes långfinger. Sedan studsade muttern in i mobiltelefonen, for upp genom hennes kind och borrades till sist in i hennes näsa.

Dessutom blev hon träffad med splitterskador över flera ställen på kroppen, bland annat har hon fått en ankelfraktur och ett stort kulhål i låret.

På sin Facebooksida rapporterade Lisas man Steve Bridgett från sjukhuset två dagar efter attacken:

"Det faktum att hon pratade i telefon just då var förmodligen det som räddade hennes liv, när muttern träffade mobiltelefonen. Den fick inte bara muttern att ändra riktning, utan saktade förmodligen ner farten avsevärt."

Bildkälla: Facebook

Lisa Bridgetts näsa ska ha klarat sig bra trots allt, med bara ett framtida ärr som påminnelse om den fruktansvärda attacken som var nära att kosta henne livet.

I bildspelet längst upp i artikeln kan du se fler av bilderna som Lisa tog för att dokumentera sina skador i samband med attacken. Varning för starka bilder.

Missa inte heller den rörande intervjun med hemlösa Chris Parker, som hyllas som en hjälte efter sin insats under terrordådet.

Här kan du se det vet vi om terrorattacken på Ariana Grande-konserten hittills:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.