Lillian såg att mannen i ögonvrån och i den sekunden tog tonåringen upp telefonen och började spela in.
1 av 2
Lillian såg att mannen i ögonvrån och i den sekunden tog tonåringen upp telefonen och började spela in. - Foto: TT
Mannen kunde med hjälpa av inspelningen hittas.
2 av 2
Mannen kunde med hjälpa av inspelningen hittas. - Foto: TT

Man försökte våldta Lillian, 18 – och hon fångade allt på film

Lillian såg att mannen närmade sig och insåg att något var på väg att hända. Då tog hon upp mobilen.


Brittiska Lillian Constantine, 18, var på väg hem från en bar med mobilen i högsta hugg. Anledningen var att det var kolsvart ute och hon använde mobilens lampa eftersom gatlyktorna var avstängda. Helt plötsligt kom en man fram och försökte att våldta henne.

Flickr

34-årige Ashraf Miah började med att knacka Lillian på axeln och frågade ”Var är du på väg?”. Sen försökte han att brotta ner 18-åringen på marken.

Men då började hon filma med mobilen precis när han kom fram till henne och skrek: ”Jag filmar dig! Du kommer inte att komma undan med det här!”. Samtidigt som mannen försökte trycka ner hennes huvud i backen. Då sprang han iväg för att försöka komma undan med attacken, skriver The Sun.

Just den filmen blev en viktig pusselbit till att 34-åringen kunde dömas till fängelse i 13 och ett halvt år. Efter attacken erbjöds Lillian anonymitet, men hon tackade nej till det för att belysa hur viktigt det är att prata om våldtäkter och sexuella övergrepp.

Redan samma kväll kom uppgifter på att Ashraf Miah hade försökt närma sig en annan kvinna. När han attackerade Lillian så lyckades också grannarna som hörde tumulten att skrämma iväg honom. När Lillian kom hem var hon blodig med skrapsår över hela kroppen.

Pixabay

Väl hemma märkte mamma Karen att något var fel. Till The Sun säger mamman:

– Jag insåg direkt att det var allvarligt. Hur hon var så allvarligt skärrad och jag tänkte ”det här är ett sexuellt övergrepp”. Jag bara höll henne.

Familjen har sedan brottet startat en namninsamling för att påverka politiker att förebygga våldtäkter i Kent där de bor. Snart ska Lillian börja plugga på universitetet i Manchester och hon säger till tidningen att hon inte tänker vara rädd:

– Det kommer vara uttömmande. Det kan finnas kvar med dig länge, men det kommer inte att definiera vem du är. Jag tänker inte skämmas och det ska ingen annan göra.

Våldtäktsförsöket fångades av kameran – nu söker polisen den här mannen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.