Olivia, 28, visar brutal bild efter kejsarsnitt: "Inte den enkla vägen"

Olivia White är bloggerskan från Australien som tröttnat på de som menar att kejsarsnitt skulle vara enklare än andra förlossningar.


I Facebook-grupper och på internet råder en ständig debatt kring vilket sätt som skulle vara det bästa att föda på.

Det är bland annat inte ovanligt att kritisera kejsarsnitt som ett sätt att välja den "enkla vägen", och tidigare i år fick mammor världen över en chock när denna bild lades upp på Facebook:

SMSDenna bild lades upp i gruppen Breastfeeding Mama Talk med nästan en miljon följare. Bildkälla: Facebook

Bilden visar en skärmdump på en sms-konversation med en förlossningsfotograf som vägrar fota en födsel enbart för att kunden skulle få kejsarsnitt. I meddelandet skriver fotografen bland annat att: "en operation är inte en födsel, raring".

Nu har den australiensiska bloggaren Olivia White på sitt konto gått ut hårt mot kritikerna med en bild på Instagram. I inlägget går att skönja en ett stort ärr bloggarens mage, där snittet gjorts. Till bilden skriver hon "Till de som tror att kejsarsnitt är den lätta vägen, testa på att få ett 15 centimeter långt snitt i magen som en rensad haj."


Hon beskriver även hur mammor som gjort kejsarsnitt känner att de blivit "träffade av en buss", när väl den smärtstillande medicinen avtar.

– Om du inte tar medicinen i precis rätt tid, kommer du att veta att du lever samtidigt som du önskar att du vore död, säger hon enligt The Sun.

Efter att Olivia la upp inlägget på Instagram har många andra mammor visat sitt stöd. "Om det inte vore för kejsarsnitt skulle inte min son vara vid liv. Jag är sannerligen stolt över mitt ärr. Tack för att du delar", skriver en.

"Fantastisk bild, det finns ingen födsel som är 'den enkla vägen'. Alla förlossningar är svåra", skriver en annan, enligt The Sun.

Sötchocken i förlossningssalen – tvillingarna föddes hand i hand:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fött barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.