Kvinnan fick in massa pengar på sitt bankkonto.
1 av 2
Kvinnan fick in massa pengar på sitt bankkonto. - Foto: TT/Giphy
Och ja, hon spenderade pengarna.
2 av 2
Och ja, hon spenderade pengarna. - Foto: TT

Margaret "fick" över 400 000 kronor av misstag – de gick åt fort

Banken råkade sätta in över 400 000 kronor på 25-åringens konto. Och kan ni gissa vad hon gjorde med pengarna?


Att personer fått in stora summor pengar på sitt bankkonto av misstag är inget nytt. Christine till exempel fick för något år sedan in 28 miljoner på sitt bankkonto, och om du vill veta hur hon spenderade pengarna kan du läsa om det här.

En annan som fick in flera miljoner på sitt konto var Luke och likt Christine så spenderade även han pengarna han fått av misstag.

Men nu har ännu ett fall uppmärksammats och den här gången handlar det om 25-åriga Margaret McConnell från Dublin som 2013 fick in runt 480 000 kronor på sitt konto av misstag, något som The Irish Times har rapporterat om.

Och även hon spenderade pengarna efter att hon insett bankens misstag. Singelmamman ska ha spenderat pengarna på kläder, skor och saker åt barnen. Hon ska även ha ätit ute varje kväll och köpte presenter till vänner och familj, bland annat två kristallvaser.

Och kul hade hon nog när hon spenderade pengarna men vi antar att det inte var så roligt när verkligheten kom ikapp henne.

Bildkälla

För efter nio dagar så insåg The Bank of Ireland sitt misstag och tog tillbaka de 250 000 kronorna som hon ännu inte hunnit spendera. Banken skrev sedan och frågade var de resten av pengarna hade tagit vägen.

McConnell bestämde sig för att ignorera det och blev sedan gripen, efter att ha insisterat på att hon trott att pengarna var hennes eftersom de befann sig på hennes konto.

Hon kallades till domstol där hon erkände att hon spenderat pengarna och fick ett villkorligt fängelsestraff.

Utöver det ska hon göra 150 timmars samhällstjänst och betala pengar till banken, vilket låter väldigt logiskt eller hur?

Se också historien om tjejen som tjänar pengar på Tinder:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du spenderat något?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.