Hon visar upp dolda sjukdomen: "Kan inte låta det stoppa mig"

Modellen Victoria Grahams dolde sin sjukdom i flera år. Men nu är hon med i skönhetstävlingar och skäms inte för sina ärr.


Modellen Victoria Grahams, 22, lider av den genetiska sjukdomen Ehlers-Danlos syndrom (EDS). En sjukdom som gör att hennes kroppsdelar kan hoppa ur led på grund av bindväven är försvagad – flera gånger per dag.

Graham delatar i många skönhetstävlingar men är inte som de andra skönhetsdrottningar, menar hon själv.

– Det är inte lätt att stå på scen i bikini på tävlingar. Jag har ett 63 centimeter långt ärr som går längs rygg. Och folk kan se det, som i, verkligheten se det, säger hon till BBC.


Bildkälla: Instagram

Varje dag äter hon mellan 20 till 25 läkemedel varannan timme för att lindra smärtan och för att kroppen ska fungera korrekt.

Graham har genomgått 10 operationer, bland annat på hjärnan och ryggraden. Till BBC berättar hon att det gör ont att andas och även att bara stå kan vara smärtsamt.

För ett par år sedan försökte hon dölja sin sjukdom men idag visar hon upp sina ärr och är stolt med i skönhetstävlingar. Graham menar att det är något som får hennes att dels känns sig starkare men även för att motivera andra personer som befinner sig i samma situation.


Bildkälla: Instagram

Hon driver också The Zebra Network, som är en välgörenhetsorganisation och hoppas att hon kan sprida kunskap om sjukdomen.

Sjukdom har lett till både fördomar och diskriminering eftersom den inte går att se, förutom ärren. Graham har flera gånger fått höra folk ropat efter henne när hon ställer sig på en handikapparkering, skriver BBC.

– Jag vet många tjejer i nästan samma sits som jag rent medicinskt som är sängbundna, men jag tror att livsstil har mycket att göra med din attityd och hur du ser på din situation.

Instagram får hennes snart 5 000 följare följa hennes liv och ta den av hennes vardag.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!