Fox News: Därför hade vi med Nils Bildt som Sverige-expert

Fox News har nu gått ut och förklarat hur det kom sig att de använde Nils Bildt som Sverige-expert.


Det var på tv-kanalen Fox News som Nils Bildt, "svensk rådgivare i försvar och nationell säkerhet", blev intervjuad av programledaren Bill O’Reilly på den amerikanska kanalen. Men varken Försvarsmakten eller Utrikesdepartementet visste vem han var.

"Jag deltog i Bill O’Reillys program på Fox News, det var Fox News redaktör som använde den titeln – jag hade själv ingen kontroll över deras val av titel. Jag är en oberoende analytiker baserad i USA.", skrev Bildt själv i ett mail till DN.

I ett uttalande har nu exekutiva producenten David Tabacoff berättat att de blev rekommenderade av utomstående att använda Bildt, skriver Aftonbladet.

– Efter att vi förintervjuat honom och sett över hans cv så kom vi fram till att han vore en bra gäst för ämnet den kvällen, säger han, enligt AP.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.