Danielle hade hicka i åtta år – nu avslöjar hon vad som fick den att sluta

Danielle vaknade en morgon 2008 med hicka, sedan hade hon det kontant i åtta år. Nu avslöjar hon vad som fick den att slutligen försvinna.


Att ha hicka är inte bara drygt och lite pinsamt i många situationer, det kan också kännas obehagligt efter en stund. Tänk dig då att ha hicka i åtta år. Det var vad Danielle Kirkland från Alabama, USA, hade.

En morgon i mars 2008 vaknade Danielle helt enkelt med hicka och som många andra trodde hon att den skulle försvinna efter en liten stund. Men istället så stannade hickan – i åtta år.

Danielle diagnosticerades med kronisk hicka i oktober samma år, något som kom att medföra en hel del konsekvenser för den unga studenten.

Bildkälla: Facebook

Danielle pluggade vid den tiden till sjuksköterska, men blev avstängd från utbildningen på grund av att hennes återkommande hicka störde hennes klasskamrater.

– Jag försökte inte vara störande, jag kunde bara inte få det att sluta, säger Danielle till Huffington Post.

Ett annat tillfälle då hennes hickningar satte henne i en jobbig situation var när hon var på en väns mammas begravning och hennes hicka fick de andra på begravningen att fnissa, berättar hon.

– Som tur var så var min vän mer förstående. Det gjorde saker och ting lite lättare.

Bildkälla: Facebook

Och för att inte tala om problemet med dejtande. Enligt Danielle så har de flesta killar hon försökt närma sig genom åren mest skrattat åt hennes hicka. Men nu har hon varit tillsammans med sin pojkvän, och stora kärlek, Scott McCracken i över tre år.

I efterhand tror Danielle att hennes kroniska hicka berodde på att hon under flera år åt starka smärtstillande piller . Hon slutade dock ta pillren samma år som hon fick sin hicka, men hon tror ändå att det kan vara en långvarig bieffekt av missbruket som skapade hickan.

För fyra år sedan började Danielle försöka medicinera sin hicka. Hon provade först ett preparat som inte fungerade, men det sporrade henne till att försöka hitta nya lösningar.

Bildkälla: Facebook

Så hittade hon en muskelavslappnande medicin som hon valde att testa. Efter en månads användning märkte hon en stor skillnad i hur ofta hon hickade.

– Istället för att hicka sex till sju gånger i timmen hickar jag sex till sju gånger om dagen. Jag är livrädd för att få tillbaka min hicka, och jag får ångest när jag hör någon annan hicka, jag har fått nog med hicka för en livstid, säger Danielle till Huffington Post.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 15-åriga Mia som lider av en mystisk sjukdom och nu vädjar efter hjälp och Jennifer som trodde att hon var bakis men dog ett dygn senare.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft hicka någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.