Det här ser riktigt läbbigt ut.
1 av 4
Det här ser riktigt läbbigt ut. - Foto: TT
Lille Eden surfar över något som ser misstänkt mycket ut som…
2 av 4
Lille Eden surfar över något som ser misstänkt mycket ut som… - Foto: TT
… en vithaj. Men stämmer det?
3 av 4
… en vithaj. Men stämmer det? - Foto: TT
4 av 4

Här surfar 10-åringen över vithajen – men är allt verkligen som det ser ut?

Den 10-årige pojken surfar på en våg medan en enorm vithaj gömmer sig i vågen, men är allt verkligen som det verkar?


10-årige Eden Hasson surfar på en våg vid Samurai Beach när hans pappa, surfaren Chris, fångar något obehagligt under sonen, skriver Daily Mail.

Inuti vågen framträder nämligen konturerna av mångas största skräck – en vithaj. Chris, som surfat hela sitt liv, lade sedan ut bilden som fick stor uppmärksamhet där många förfärades över Edens nära döden-möte.

Bildkälla: TT

Men bilden blev viral och tog sig ut på nätet där flera surfare var mindre övertygade om att det faktiskt rörde sig om en vithaj.

Många av dem poängterade istället att det såg ut som en annan surfare som var i färd med att dyka under vågen med sin egen bräda. Anda påpekade att en vithaj av den storleken antagligen inte skulle ha simmat på det sättet med magen uppåt.

Bildkälla: TT

Så folk började snabbt kalla bilden för falsk och anklaga Chris för att ta plats i media trots att han visste att bilden inte stämde med verkligheten.

Men Chris själv hävdar fortfarande bestämt att det rör sig om en vithaj, och säger även att alla surfare som befann sig på stranden vid tillfället då bilden togs kan bekräfta att det är en haj som syns på bilden, skriver Daily Mail.

Vad som är sant och inte verkar vi dock inte få veta, men det viktiga är i alla fall att lille Eden kom undan utan skador.

Bildkälla: TT

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur farligt det är att bada där det finns vithajar om du har mens och den skräckinjagande videon som visar hur den enorma vithajen går till attack mot fiskebåten.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Haj
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för hajar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.