Röda pandan Sunny har rymt från ett zoo – nu uppmanas allmänheten leta

Den gulliga pandan kan ha rymt för att hitta någon att para sig med, säger direktören för zoo:et.


Den 19 månader gamla röda pandan rymde från sin inhägnad i måndags – och det kan ha varit kärleken som fick honom att rymma.

– Det här är pandornas parningstid, så djuren blir mer exalterade, säger Greg Bockheim som är direktör för Virginia Zoo, skriver BBC.

Nu har zoo:et frågat allmänheten om hjälp, och de vill att man ska ringa om man ser den söta pandan.

Röda pandor, som kommer från Kina och Himalaya, är kända för att tycka om snö och kallt väder.

Bildkälla: Youtube.

Det är inte första gången en röd panda rymmer från ett zoo. På samma zoo som Sunny bor på försvann en röd panda för tio år sedan. Yin, som pandan hette, hittades senare i ett träd i närheten. En annan röd panda försvann två år senare från London Zoo. Pandan dök sedan upp på en parkbänk.

Även om röda pandor brukar vara lugna djur så säger Virginia Zoo att man ska vara försiktig nära dem.

"Röda pandor ses generellt sett inte som aggressiva djur, men precis som alla andra vilda djur kan de vara oförutsägbara och man ska inte försöka klappa, mata eller fånga Sunny själv", meddelar zoo:et enligt BBC.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
Zoo
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du pandor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Luleå: Polisen rapporterar om våldtäkt

"Polisen utreder våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Elon Musk vill ta betalt av nya användare på sin plattform X. Världens tredje rikaste man har länge fört ett krig mot fejkkonton på X, redan före köpet av sociala medier-jätten då den gick under namnet Twitter.

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.