Hunden räddade sin husses liv – höll honom varm i kylan i 24 timmar

Hunden la sig på sin skadade ägare för att han inte skulle kylas ner i minusgraderna.


Bob var hemma på sin farm i Michigan i USA och hade bara sin hund som sällskap på nyårsafton. När han gick ut för att hämta ved till sin öppna spis halkade han och bröt sin nacke.

Det var minusgrader ute, men eftersom att Bob bara skulle gå en bit utanför huset hade han bara på sig långkalsonger, en tröja och tofflor.

Ensam och skadad blev Bob liggandes i snön. Men då kom hans fem år gamla golden retriever Kelsey till undsättning.

– Jag ropade på hjälp, men mina närmaste grannar bor 400 meter bort och klockan var redan halv elva på kvällen. Men min Kelsey kom, säger Bob enligt Independent.

Kelsey la sig på sin husse för att hålla honom varm och han slickade på Bobs händer och hans ansikte för att hålla kroppen varm.

– Hon fortsatte att skälla efter hjälp men lämnade aldrig min sida. Hon höll mig varm och alert. Jag visste att jag behövde ta mig igenom det för att överleva, säger Bob.

Bildkälla: Instagram.

Först dagen därpå, klockan halv sju på kvällen, hörde en granne Kelsey skälla och hittade Bob. När Bob kom in till sjukhuset hade han en kroppstemperatur på 21 grader, mot den normala kroppstemperaturen som brukar ligga på runt 37 grader.

Trots att Bob legat så länge i snön med sin skadade nacke så har han återhämtat sig oväntat bra.

– De flesta som har en skada på ryggraden kan inte röra sig. Det är tragiskt och när det väl har skett så har det skett. Jag vet inte om det var den kalla temperaturen som kan ha hjälpt honom eller om det kan ha hjälpt att han låg i snön på det sättet han gjorde, säger läkaren Chaim Colen till Petoskey News.

Läkaren tror att hunden Kelsey var avgörande för Bobs överlevnad.

– Jag tror att djur kan hjälpa till och den här hunden höll honom levande och hjälpte honom verkligen. Han hade väldigt mycket tur, säger Chaim Colen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du också att hundar är fantastiska djur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".