​Minst 39 personer dog och 69 personer skadades i skottlossningen på den populära nattklubben Reina i Istanbul under nyårsnatten.
1 av 4
​Minst 39 personer dog och 69 personer skadades i skottlossningen på den populära nattklubben Reina i Istanbul under nyårsnatten. - Foto: TT
2 av 4
- Foto: TT
3 av 4
- Foto: TT
4 av 4
- Foto: TT

Gästerna på nattklubben om skräcknatten: "Folk var dränkta i blod"

​Minst 39 personer dog och 69 personer skadades i skottlossningen på den populära nattklubben Reina i Istanbul under nyårsnatten.


Minst 39 personer dog och 69 personer skadades i skottlossningen på den populära nattklubben Reina i Istanbul under nyårsnatten. På nattklubben ska mellan 500-800 personer ha befunnit sig för att fira in det nya året.

Gäster har nu berättat för internationella och turkiska medier om skräcknatten, skriver Aftonbladet.

– Jag var i chock. Han sköt en polis och en förbipasserande först, sedan sköt han några säkerhetsvakter innan han gick in på klubben. Efter det vet jag inte vad som hände. Jag hörde skottlossning och efter några minuter lät det som en explosion, säger Mehmet Dag som gick förbi klubben när gärningsmannen tog sig in, till nyhetsbyrån AP.

Strax efter klockan ett på natten, lokal tid, öppnade minst en man eld inne på nattklubben och sköt slumpmässigt omkring. Gärningsmannen ska ha varit utklädd i tomtedräkt enligt turkiska medier.

Sinem Uyanik var på klubben tillsammans med sin man på nyårskvällen.

– Vi hade kul. Helt plötsligt började folk springa. Min man sa ”Var inte rädd”. Sedan la han sig på mig. Folk sprang över mig. Min man träffades av skott på tre ställen, säger Uyanik till Hürriyet.

– Det var fruktansvärt. Jag svimmade. När jag vaknade upp var min man täckt av blod. Folk var dränkta i blod.

En annan som var där berättar att de möttes av rök och damm när de kom dit. Sen hörde de skotten.

– De fick många tjejer att svimma. När jag gick ut så klev människor över varandra. Jag vet inte om gärningsmannen skrek något, för besökarnas skrik var 100 gånger högre, säger Sefa Boydas, professionell fotbollsspelare i Beylerbeyi SK, till nyhetsbyrån AFP.

Ingen grupp har tagit på sig skjutningen på nattklubben och motiv till dådet är ännu inte känt, skriver Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!