Connor, 12, lider av en obotlig sjukdom – sover i flera månader

12-årige Connor lider av en ovanlig och obotlig sjukdom som gör att han sover i flera månader i sträck.


Connor Prince, 12, lider av den ovanliga sjukdomen Kleine Levin Syndromet. Sjukdomen gör att han sover flera månader i sträck periodvis, skriver Metro UK.

Sömnsjukdomen, som bara påverkar runt 1 000 människor i hela världen, gör att personer med diagnosen hamnar i "sömnperioder" som kan vara i några dagar upp till månader.

När Connor är inne i en sömnperiod är han bara vaken några minuter per dygn för att kunna gå på toaletten och dricka en proteinshake innan han somnar igen.

De senaste tre åren har han alltid varit i en sömnperiod under julafton, men i år var han vaken tillräckligt länge för att kunna fira med sin familj.

– Han sover genom flera månader av sitt liv och missar stora tillställningar som julafton. Det är hjärtskärande att se, säger Connors mamma Dana Prince som slutat jobba för att kunna ta hand om sonen.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Som liten var Connor ofta sjuk och han hade både mässling, påssjuka och halsfluss. En dag somnade han och sov under en hel helg. Hans föräldrar trodde att det berodde på utmattning från infektionen, men några månader senare hände samma sak igen.

Familjens husläkare sade att Connor troligen led av kroniskt utmattningssyndrom och att det bästa familjen kunde göra var att tvinga honom att vara vaken. Men Dana trodde att det låg något annat bakom sonens trötthet.

Dana upptäckte ett mönster i sonens beteende innan en sömnperiod då han åt tio gånger så mycket som vanligt och han klagade också på att han hade värk i sina leder.

Bildkälla: Faksimil

När hon sökte på internet efter symptomen fick hon upp Kleine Levine Syndromet. Och bara några veckor efteråt fick Connor diagnosen.

– Det kändes fantastiskt att ha fått en diagnos. Men det är ett bittert piller att svälja eftersom du inte önskar ditt barn att missa stora delar av sitt liv och vi vet hur svårt det kommer vara för honom.

Familjen hoppas nu att Connor ska växa ifrån sin sjukdom, men de vet också att det kan bli så att han kommer ha diagnosen hela livet, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Beth som också lever med Kleine Levin Syndromet och sover i upp till sex månader åt gången.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Firade du jul?
Tack för din röst!