Burger King-restaurangen skulle byta namn.
1 av 2
Burger King-restaurangen skulle byta namn. - Foto: TT
Dock visade sig det hela bara vara ett skämt.
2 av 2
Dock visade sig det hela bara vara ett skämt. - Foto: TT

Burger King: "Vi har bestämt oss för att byta namn"

Burger King i Spanien skulle byta namn eftersom folk inte kan uttala namnet, sa man i ett pressmeddelande.


Burger King berättade under tisdagen i ett uttalande att de hade planer på att ändra sitt namn i Spanien till "Burguer King".

Anledningen är att spanjorer har haft svårt att uttala namnet rätt, menar man. Därför meddelande man att man ska byta namn så det skrivs som det uttalas, rapporterar The Lokal.

"Varumärket har bestämt sig för att byta namn för att komma närmare konsumenterna på den spanska marknaden. Från och med nu kommer Burger att skrivas med ett tillagt 'u'; Burguer" stod det i uttalandet som skickades ut under tisdagsmorgonen.

Självklart blev många provocerade och det blev uppståndelse i landet efter att namnförändringen plockades upp av bland annat spanska medier, rapporterar The Lokal.

Men sen visade det sig att uttalandet släpptes en dag för tidigt och var menar att vara ett skämt. PR-byrån som representerar Burger King menade att det skulle vara "lite roligt".

Nyheter24 har även skrivit om Filoretta som serverades mögligt bröd på Burger King, bilden på köttet som äcklar Burger King-gäster och om Burger Kings halloween-trollning.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om Burger King?
Tack för din röst!