Kidnappare kräver 150 000 för hunden Finn: "Annars hänger jag honom"

På annandag jul fick familjen det chockerande samtalet från en hysterisk man som påstod att det var han som hade kidnappat deras hund.


Hundar är inte bara människans bästa vän, utan ofta en oersättlig familjemedlem för många.

Något som en kallhjärtad person uppenbarligen verkar ha tagit fasta på, i ett hänsynslöst fall av kidnappning som skedde den 7:e december i år.

Joy Brochert från Ballybay på Irland hade sin älskade hund Finn ute i trädgården. När hon skulle gå och se till Finn så var han spårlöst försvunnen. Kvar fanns bara kopplet, som var sönderklippt.

Bildkälla: Facebook

I ett desperat försök att få hem Finn utlyste familjen en hittelön på 5 000 euro, motsvarande ungefär 48 000 kronor.

Under annandag jul fick familjen ett chockerande telefonsamtal från en hysterisk man som krävde 15 000 Euro innan dagen var slut, annars skulle han hänga Finn i närmaste träd.

Bildkälla: Facebook

– Han lät hysterisk och det gick inte att resonera med honom alls, han ville bara ha pengarna direkt. Det känns fruktansvärt, för jag vet inte om det var ett uppriktigt hot eller bara ett sjukt och hemskt skämt, säger Joy Brochert till Irish Mirror.

Hon tillägger att den hittelön som de gått ut med, på nästan 50 000 kronor, var precis vad de kunde få ihop i ett försök att få hem Finn. Joy Brochert försökte förklara det för mannen men han ville ha den tredubbla summan och vägrade lyssna på hennes vädjanden.

Bildkälla: Facebook

Nu har familjen startat en Facebooksida, Bring Finn Home, där de vädjar till allmänheten för att få hjälp med att hitta Finn och få hem honom i säkerhet. De har helt enkelt inte råd att betala den lösensumma som kidnapparen kräver.

Här kan du läsa om den rörande hyllningen till hundratals saknade hundar, som rör oss alla till tårar. Missa inte heller berättelsen om hemlösa enögda hunden Captain Ron, som trivs med sina kompisar i "hundparadiset".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du också en hundmänniska?
Tack för din röst!