Till vänster protesterar folk i Turkiet mot en liknande lag som den i Tunisien.
1 av 2
Till vänster protesterar folk i Turkiet mot en liknande lag som den i Tunisien. - Foto: TT Bild/Pixabay
Den här bilden är från Turkiet, där folk protesterar mot en lag som gör det möjligt för våldtäktsmän att gifta sig med sina offer och på så sätt slippa fängelse.
2 av 2
Den här bilden är från Turkiet, där folk protesterar mot en lag som gör det möjligt för våldtäktsmän att gifta sig med sina offer och på så sätt slippa fängelse. - Foto: Emrah Gurel/TT Bild

13-årig flicka tvingades gifta sig med sin styvbror – som gjort henne gravid

Både den 13-åriga flickans föräldrar och mannens föräldrar försökte stoppa bröllopet.


En man i 20-årsåldern har alltså gift sig med sin 13-åriga styvsyster. Efter att ha våldtagit henne och gjort henne gravid.

Bröllopet ägde rum i nordvästra Tunisien, i Kef-regionen. Bådas föräldrar var på plats, efter att de försökt stoppa vigseln.

Att ha sex med någon som är under 15 är olagligt i Tunisien, och kan ge upp till sex år i fängelse. Så varför är styvbrodern fortfarande fri?

Jo, om inget våld har använts kan den misstänkte våldtäktsmannen undvika åtal genom att gifta sig med offret. Även i Turkiet finns en liknande lag.

Choukri Mejeri, talesperson för domstolen, menar att flickan inte alls våldtogs.

– Vi pratade med flickan och efter att ha verifierat alla detaljer kom vi fram till att hon var lämpad för äktenskap.

Rättens beslut har upprört många i landet, och under onsdagen hölls en demonstration utanför parlamentsbyggnaden.

Tunisiens premiärminister Youssef Chahed sa i en radiosändning att 2017 ska bli “barnens år”.

– Vårt land kan inte längre hänvisa till lagar som är gammeldagsa och som inte reflekterar rättigheter och frihet.

Nu har en bröllopsfest som var planerad för den 13-åriga flickan ställts in, efter att socialtjänsten begärt att äktenskapet ska annulleras.

– När det gäller ett 13 år gammalt barn kan vi inte prata om sexuella relationer med samtycke. Det är våldtäkt, säger Houda Abboudi, en representant för socialtjänsten.

Enligt Amnesty uppmanas många kvinnor i Tunisien att inte anmäla sexuella övergrepp och våldtäkt, eftersom det kan dra skam över familjen, skriver The Independent.

Läs också om de tusentals flickor i El Salvador som blir gravida – utan att någon vuxen döms. Eller om 11-åringen som våldtogs och inte fick göra abort när hon blev gravid.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

1 timme sedan

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

2 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

2 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

2 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

2 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.