Katt vanvårdades i flera år – var täckt av ett kilo päls

Kattens päls hade tovat ihop sig på grund av ofrivillig vanvård, nu har centret som hjälpte katten ett viktigt budskap.


Det är ganska välkänt att om hundar lämnas ensamma så tovas deras päls ihop och bildar tovor som mer liknar dreads, som den här hunden som var täckt med 16 kilo päls efter att ha bott i en lada i sju år.

Katter tänker man sig tar hand om sin egen päls så bra att det inte kan hända, men tänk om. Den här katten kom in på Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center i Pennsylvania efter att ha misskötts av sin ägare i flera år, skriver Little Things.

Bildkälla: Facebook

Ägaren, en pensionär, hade blivit så gammal att personen inte längre kunde ta hand om katten och när ägaren slutligen dog togs katten in till centret för att få hjälp.

Personalen sade att de aldrig tidigare sett något liknande och att katten mer liknade en bläckfisk än en katt. De såg ingen annan utväg än att raka av katten all päls. När de var klara hade de rakat bort mer än ett kilo päls, vilket gjorde katten betydligt gladare.

Bildkälla: Facebook

Nu har centret ett viktigt budskap till personer som har äldre släktingar med djur. De uppmanar alla att inte bara titta till sina nära och kära, utan se även till att deras husdjur mår bra, annars kan det lätt hända att man missar ofrivilligt djurplågeri.

Katten som nu kan röra sig igen kommer nu bo hos en avlägsen släkting till den förra ägaren, skriver Little Things.

Bildkälla: Facebook

Nyheter24 har tidigare skrivit om det hjärtskärande ögonblicket då den här valpen som varit instängd hela sitt liv blir klappad för första gången och den starka videon när två hjältar dödar den dödsdömda katten.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ett husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.