Wanja blev riktigt trött på att få snoppbilder från främmande män.
1 av 2
Wanja blev riktigt trött på att få snoppbilder från främmande män. - Foto: Instagram/Wanja Lange
Så hon bestämde sig för att hänga ut en av dem för sina 35 000 följare. ​Bilden har censurerats ytterligare av Nyheter24.
2 av 2
Så hon bestämde sig för att hänga ut en av dem för sina 35 000 följare. ​Bilden har censurerats ytterligare av Nyheter24. - Foto: Wanja Lange

Wanja fick oönskad dickpic – hämnades genom att lägga upp den på Instagram

Wanja Lange fick en dickpic från en främmande man. Hon lade ut bilden på sin Instagram, men då stängde sajten hennes konto.


Wanja Lange driver en hiphop-blogg och en pr-byrå kallad "I still love her". Hon använder sitt Instagram-konto som en marknadsföringsplattform, men även för att lägga ut privata bilder från sitt liv.

Genom åren har Wanja fått en hel del ofrivilliga meddelanden och bilder med sexuellt innehåll. Hon uppskattar att hon fått ungefär ett meddelande i veckan med snuskiga förslag och 30 till 40 snoppbilder de senaste två åren.

Bildkälla: Instagram

Till slut blev hon trött på det och hängde ut en av personerna som skickat en bild på sitt kön till henne. Men det tyckte inte Instagram om, så de stängde ner hennes konto helt utan förvarning, skriver Metro UK.

Personen som skickade bilden hette Paul och var ingen Wanja kände. Han skrev också "hej vackra" och "ditt sexiga djur" innan han utan förvarning delade med sig av en bild på sina intimaste delar.

Bildkälla: Instagram

Wanja delade då en censurerad version av bilden med sina 35 000 Instagramföljare. Vilket kanske egentligen känns rätt rimligt med tanke på att kvinnor inte borde behöva tiga om de trakasserier de blir utsatta för på nätet. Men bilden fick ett blandat mottagande av följarna.

– Många killar skrev till mig att jag bara borde ha blockat och rapporterat honom och gått vidare med mitt liv. Två personer skrev till och med att jag lade ut det för att visa för folk att killar var intresserade av mig och ville ha uppmärksamhet för att jag "inte hade något bättre att prata om", berättar Wanja för Metro UK.

Bilden som Waja lade upp. Den har censurerats ytterligare av Nyheter24.

Hon antar också att det var flera personer som blev sura över bilden och därför anmälde hennes konto. Instagram valde då att stänga ner hennes konto utan någon varning förutom ett pop-up-fönster som sade att kontot blivit avstängt.

– Antagligen anmälde han det också. Jag vet inte exakt hur Instagrams algoritmer fungerar, men jag antar att om man fått ett visst antal anmälningar så stänger de ner kontot.

Hennes konto har sedan dess återställts av företaget. Men det kanske borde ligga ett större intresse för Instagram i att stänga av personer som trakasserar andra användare, snarare än att stänga ner dem som blir utsatta, skriver Metro UK.

Bildkälla: Instagram

Nyheter24 har tidigare skrivit om tjejen som fick nog av dickpics och därför hängde ut 200 snoppbilder och svenska modellen Sandra som släppt låten "Snoppfri inkorg" efter att hon blev trött på att få oönskade dickpics.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått en snoppbild utan samtycke?
Tack för din röst!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar finska kranier

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.