Brandy, 18, tog sitt liv efter näthatet – men det tog inte slut för det

Efter hennes död har folk skapat en Facebook-sida där flera personer fortsätter med attackerna riktade mot henne.


Nyheter24 har tidigare skrivit om 18-årige Brandy Vela som tog sitt liv efter att hon blivit utsatt för nätmobbning. Inför sin familj satte hon en pistol mot sitt bröst och tryckte av.

– Jag var nästan helt säker på att jag skulle kunna övertala henne att lägga ner vapnet, men det fungerade inte. Hon sköt sig själv, sa hennes pappa Raul Vela till Click 2 Houston då.

Och även efter hennes död fortsätter attackerna riktade mot henne. Två dagar efter hennes begravning dök det upp en profil på Facebook i hennes namn. Till en början skickade folk kondoleanser till familjen men kort därpå började hatet strömma in. "Du gjorde det äntligen", "du borde ha gjort det för länge sedan" och "du är en fegis" har folk bland annat skrivit enligt Cosmopolitan.

Facebook kontaktades av familjemedlemmar och sidan togs ner. Brandys pappa har anmält trakasserierna och har även börjat arbeta med att det ska bli svårare för folk att vara anonyma på nätet.

– Det här är något helt nytt, och vi måste komma fram till hur vi kan stoppa mobbning på sociala medier, sa Raul till Click 2 Houston efter hans dotters död.

Om du själv behöver stöd eller någon att prata med, så kan du hitta telefonnummer till jourhavande medmänniskor att prata med här.

Du kan också läsa om Tommy som också förlorade sin dotter och om hans vädjan till allmänheten.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upplevt näthat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.