Andrew åt bara potatis i ett helt år – så här ser han ut nu

Andrew hade alltid haft problem med vikten och kände sig djupt deprimerad när han beslöt sig för att testa något helt galet – bara äta en enda sak i ett år.


Den 1 januari 2016 bestämde sig australiensaren Andrew Taylor, 36, för att han skulle förändra sitt liv – och sin vikt. Det tänkte han göra genom att bara äta en enda sak varje dag, nämligen potatis, skriver Hälsoliv.

När han började var det många som tvivlade på om han skulle klara det. Flera läkare och dietister varnade honom om att det kunde vara livsfarligt att ha en så begränsad diet.

Bildkälla: Facebook

Det talades om att Andrew skulle sakna allt från zink, kalcium, protein, järn, fett, jod, omega-3, antioxidanter och vitaminer.

Men Andrew motbevisade dem alla. Idag är han 50 kilo lättare och säger att han aldrig känt sig så här lycklig. Först ville han egentligen bara gå ner i vikt och bli av med sitt matberoende.

Bildkälla: Facebook

Men eftersom en person som är beroende av mat inte kan sluta äta på samma sätt som en person som är beroende av alkohol kan sluta med alkohol stod han inför en utmaning.

– Du kan inte sluta med mat, så jag försökte komma så nära som möjligt, säger han till News.com.

Men ett år senare har han alltså rasat från 151 kilo till 99 på sin minst sagt annorlunda diet. Han har också kommit ur sin depression och äter inte längre antidepressiva.

– Tidigare var jag kliniskt deprimerad. Att äta potatis har verkligen hjälpt mig med det, säger han.

Bildkälla: Facebook

Andrew beskriver de första veckorna på dieten som hemska och enformiga, men efterhand vande han sig och nu känner han sig rätt nöjd med att bara äta potatis.

Han har dessutom regelbundet gått till en läkare för att se till att han inte har några brister eller får andra negativa konsekvenser av dieten. Dagligen har han ätit runt fyra kilo potatis.

Bildkälla: Facebook

Den 1 januari 2017 är det dock slut med det och då kommer Andrew anordna en stor fest för att fira sin första riktiga måltid på ett år. Trots året med potatis säger han dock att han kommer fortsätta äta det.

– Majoriteten av det jag äter kommer fortfarande vara potatis. Men med lite roligare topping, säger han till Hälsoliv.

Bildkälla: Facebook

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilken mat som ger dig mest finnar enligt experten och om 14-årige Cian som miste sin syn på grund av sin enformiga diet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du något du skulle kunna äta varje dag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.