Sillrullen kommer serveras på restauranger i Moskva, Ryssland.
1 av 2
Sillrullen kommer serveras på restauranger i Moskva, Ryssland. - Foto: TT/Faksimil Twitter
En student ska dock ha råkat riktigt illa ut efter att ha tagit en tugga av sin sillrulle.
2 av 2
En student ska dock ha råkat riktigt illa ut efter att ha tagit en tugga av sin sillrulle. - Foto: TT

Student köpte nya specialrullen på McDonald's – fick söka specialvård

McDonald's senaste tillskott av udda maträtter visade sig vara farligare än företaget kunnat ana.


Det här med att McDonald's lanserar lite underliga alternativ till sin ordinarie meny verkar snart vara vardagsmat, så att säga.

Den senaste tiden har vi bland annat fått se McDonald's göra om det klassiska receptet på Big Mac med en kryddig uppdatering, och den bisarra desserthamburgaren.

Men nu kan det konstigaste tillskottet till Donkens meny vi någonsin hört talas om ha kommit – nämligen sillrullen. Det är alltså en rulle som innehåller, ja, du gissar rätt, salt sill. Den serveras på en bädd av rödbetor, potatis och majonäs, skriver nyhetsbyrån RIA Novosti.

Och den verkar inte bara vara konstig utan även farlig. Nu har en student nämligen stämt McDonald's efter att han behövde specialistvård efter att ha ätit rullen.

Det är fem av snabbmatkedjans restauranger i Moskva i Ryssland som kommer servera den underliga rullen. Den är en tolkning av den klassiska, ryska maträtten "seljödka pod shuboj".

När den lanserades i oktober fick den blandade reaktioner. Rullen har nu fått ännu mer uppmärksamhet efter att den nästan tagit kål på en student som provat rullen av nyfikenhet.

Studenten hade huggit in på sillrullen men bara hunnit några tuggor innan han kände en stickande smärta i sin kind. När han kollade in vad som hänt såg han till sin förfäran ett fiskben sticka ut ur kinden.

Skadan visade sig vara så allvarlig att studenten tvingades åka ambulans till sjukhuset för att träffa en specialisttandläkare.

– Jag hade väldigt stor tur att det var min kind som spetsades och inte matstrupen eller ännu värre – magen, säger studenten.

Studenten har nu stämt snabbmatskedjan på 140 000 rubel, cirka 20 000 svenska kronor, skriver nyhetsbyrån RIA Novosti.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Adrian som höll på att mista livet efter McDonald's misstag och varför McDonald's M:et ser ut som det gör (och det är riktigt snuskigt).

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du våga prova sillrullen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.