Jeanette fick sig en chock.
1 av 3
Jeanette fick sig en chock. - Foto: Montage TT/folketidende/N24
Hon såg sin döende man på ciggpaketet.
2 av 3
Hon såg sin döende man på ciggpaketet. - Foto: folketidende.dk
De nya paketen.
3 av 3
De nya paketen. - Foto: Simon Lundberg/Nyheter24

Jeanette fick en chock – såg sin döende mans bild på nya ciggpaketen

De omgjorda varningarna på ciggpaketen har redan skapat ilska. En dansk kvinna menar att de tagit en bild på hennes döende man – utan tillåtelse.


De flesta har säkert märkt att cigarettpaketen i Sverige, och resten av EU, fått ett nytt utssende. De är nämligen fyllda med skräckbilder istället för textvarningen som prydde paketen tidigare.

Nyheter24

På en av bilderna som används i Danmark fick en Jeanette Essler från Rødby en stor chock. På en av paketen syntes hennes döda man.

Hon säger att hon är hundra procent säker på att foto föreställer hennes man när han ligger i koma på Slagelse sjukhus. Bilden ska vara tagen helt utan tillåtelse, hävdar kvinnan, enligt folketidende.dk.

Faksimil folketidende.dk

Det framgår inte vem som kan ha tagit bilden på Jeanettes man, men EU-kommissionen är ansvariga för bilderna som finns på ciggpaketen. De menar att alla personer har gett samtycke.

Det tvivlar dock Jeanette på.

Enligt folketidende.dk menar danska rättsliga experter att det knappt går att föreställa sig att EU-kommissionen skulle tagit en bild utan tillåtelse. Om det stämmer så ska det ändå gå att lösa då det finns dokumenterat om personen på bilden medgett publicering.

Läs också om varför Sverigedemokraterna vill höja åldersgränsen på cigaretter – eller läs Teodors krönika som är starkt kritisk mot de nya paketen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att bilderna är obehagliga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.