1 av 2
- Foto: Google/TT Bild
Flickan på bilden har ingenting med artikeln att göra.
2 av 2
Flickan på bilden har ingenting med artikeln att göra. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ingen vuxen trodde henne – då satte 11-åringen dit sexbrottslingen själv

Den 71-årige mannen försökte locka bort flickan från hennes vänner och ville att hon skulle hoppa in i hans bil.


Att inte bli trodd av sina föräldrar är nog något de flesta varit med om – men det här är lite allvarligare än vanligt.

Det hela utspelade sig i Middlesbrough-området (vi har tidigare skrivit om staden då en av dess invånare kastade en brinnande kudde på en polis) i England. Den 11-åriga flickan blev inte trodd av sina föräldrar när hon berättade hur en 71-årig man försökt förgripa sig på henne – då tog hand om det hela själv.

Då tog flickan saken i egna händer och spelade in mannen när han gjorde sexuella närmanden.

“Du är jättesnygg. När kommer jag att få kyssa dig? Du är underbar. Jag gillar dig. Gillar du mig?” hörs mannen säga, enligt brittiska Metro.

Under rättegången berättades att mannen försökte leda flickan bort från hennes vänner, och frågat om hon ville följa med på “skattjakt” i hans bil.

När en av flickans vänner frågade om andra fick följa med ska han ha sagt att det inte fick plats med fler.

Nu har han dömts för brottet – men slipper fängelse. Istället döms han till åtta månaders villkorlig dom och hamnar i ett register över sexbrottslingar i tio år. Att han inte får fängelse beror på hans dåliga hälsa och hans “goda karaktär”.

Domaren Howard Crowson sade att det är uppenbart att den 71-årige mannen skäms över sitt beteende – och så även hans familj.

– De har inte förlåtit dig än, och det kanske är någonting du behöver jobba på de kommande månaderna, sa domaren skriver brittiska Metro.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en pappa som dömdes för att ha våldtagit sin dotter – och fick ett straff som upprörde många. Läs också om mannen som kallas "världens värsta pedofil".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.