De ska rädda jorden – genom att ha sex med naturen

De menar att det handlar om att bryta barriärer mellan olika arter på planeten.


Alla har nog känt någon gång att man vill göra skillnad för miljön, kanske har man börjat återvinna, blivit vegan eller något liknande.

Men det finns personer som kallar sig själva för "ekosexuella" och menar att de kan rädda rädda miljön genom att bland annat ha sex med naturen, enligt Vice.

Ja, du läste rätt.

– Att vara ekosexuell kan innebära en massa olika saker. Dels kan det syfta på att man använder sig av eko-produkter när man har sex, dels kan det syfta på att man blir sexuellt upphetsad vid närkontakt med naturen, säger Amanda Morgan, från University of Nevada, till sajten Vice och fortsätter:

– Vissa kan till exempel få orgasm genom att rulla runt i lera, gnugga sig mot ett träd eller onanera intill ett vattenfall.


Aktivisterna Annie Sprinkle och Elizabeth Stevens har publicerat "Ecosex Manifesto".

Enligt de har det blivit väldigt populärt att vara "ekosexuell" eftersom att det har skett en stor ökning av människor som definierar sig som så det senaste decenniet.

Sprinkle och Stevens menar att det ska vara över 100 000 stycken som är ekosexuella.

Nu undrar ni säkert hur de ska rädda naturen?

– Det handlar om att bryta barriärer mellan olika arter på planeten. Ju närmare vi kommer naturen desto mer förståelse kommer vi få för den – och förhoppningsvis ta bättre hand om den, menar Loren Kronemyer och Ian Sinclair, som är huvudpersonerna bakom utställningen "Ecosexual Bathhouse" som går att se i Sydney just nu.

Nyheter24 har även skrivit om Mathias som blir upphetsad av naturen. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Älskar du också naturen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.