Paul Gingerich var 12 år när han dömdes för mord.
Paul Gingerich var 12 år när han dömdes för mord. - Foto: Faksimil Facebook/Faksimil Youtube

12-åriga Paul mördade kompisens styvpappa – nu kan han bli fri

Paul var bara 12 år gammal när han sköt sin kompis styvpappa till döds. Nu säger rätten att han kan gå fri.


När Paul Gingerich, från den amerikanska delstaten Indiana, var 12 år gammal dömdes han för medhjälp till mord. Han fick 25 års fängelse, och var den yngsta personen någonsin i delstaten att dömas som en vuxen.

Nu, sex år senare, verkar det som att han kan få gå fri, skriver Daily Mail.

I fredags förra veckan fick Gingerich en ny dom, då han dömdes till 300 dagars fängelse. Med gott beteende och deltagande i ett anpassningsprogram kan han efter det släppas ut så snart som efter 90 dagar.

Gingerich greps 2010 efter att ha hjälpt sin 15-åriga kompis Colt Lundy döda Colts styvpappa Phillip Danner.

De två kompisarna hade planerat att köra västerut, men Danner försökte stoppa dem. Det var då styvsonen hittade ett par pistoler – och tillsammans med kompisen Gingerich använde när de sköt Danner till döds.

Paul Gingerich var 12 år gammal när han dömdes.

Lundy, som i dag är 21 år gammal, har suttit på en anstalt för vuxna hela tiden och väntas sitta i fängelse åtminstone sex år till.

Gingerich tros vara den yngsta vuxna som någonsin fått fängelse, som en vuxen, i delstaten Indiana. I fredags var han i rätten för nya förhandlingar om sin dom, vilken innebär att han kan vara frihetsberövad hemma i ett år, följt av 10 års skyddstillsyn.

– Jag vet att jag begick ett hemskt brott och jag är ledsen för det, sade han i rättegången enligt Indy Star.

– Jag kommer aldrig sluta var ledsen och jag vet att det aldrig kommer vara tillräckligt.

Enligt Gingerichs advokat Monica Foster har han ägnat de senaste åren åt att bättra sig. Bland annat har han nu en examen från high school och har varit mentor åt andra fångar på ungdomsanstalten, skriver Daily Mail.

Läs även om tonåringarna som dömdes för rån och tonårsflickorna som mördade en kvinna och sedan lade upp bilder på Snapchat.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att han kan gå fri?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.