25-åriga Sophie åkte till andra sidan jorden – för att rädda sin brorson

När det visade sig att bebisen behövde en ny lever tvekade inte Sophie en sekund innan hon hoppade på planet till andra sidan jorden.


När Sophie Hughes kom för att hälsa på sin nyfödde brorson hade hon med sig en väldigt speciell present, skriver Daily Mail.

Hennes brorson Oscar Hughes föddes med en allvarliga leversjukdom som gjort att gallgången från levern inte formats ordentligt.

Lille Oscar genomgick en operation men den blev inte tillräckligt lyckad. Hans enda hopp var en levertransplantation. Men ingen tänkbar donator dök upp.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Det var då Sophie fick frågan om hon skulle kunna tänka sig att donera en del av sin lever till brorsonen. Och utan att tveka en sekund sade hon ja.

25-åriga Sophie som bor i Australien fick åka 16 000 kilometer till Storbritannien för att träffa sin brorson och kunna ge honom ett nytt liv.

– Vi kommer för alltid vara tacksamma för att hon åkte hela vägen till oss för att rädda honom, säger Oscars mamma Kerry Hughes.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Både Oscar och Sophie har återhämtat sig helt efter operationen, och från Sydney berättar Sophie om beslutet att hjälpa Oscar.

– Jag bär mitt ärr som en äromedalj, och även om jag är på andra sidan jorden så finns en liten bit av mig hos Oscar, säger hon till Daily Mail.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Eric vars liv förändrades efter att han donerat ett organ till en främling.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du donerat ett organ till någon som behövde det?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.