15-åriga Kayla Berg försvann 2009.
1 av 2
15-åriga Kayla Berg försvann 2009. - Foto: FBI/Faksimil Youtube
En video på Youtube väckte hopp om att kunna lösa fallet.
2 av 2
En video på Youtube väckte hopp om att kunna lösa fallet. - Foto: FBI

Brutal film verkade innehålla försvunna 15-åriga Kayla: "Gav mig rysningar"

En film som påstår sig visa den försvunna Kayla Berg, 15 år, har blivit viral de senaste dagarna. Men polisen säger att den inte är äkta.


Polisen i Antigo återupptog nyligen ett fall på en försvunnen tonåring, Kayla Berg, som försvann 2009.

Fallet återupptogs då polisen fick tips om en oroväckande film på Youtube döpt "Hi Walter! I got a new gf today!". Filmen har förbryllat polisen, skriver New York Daily News.

– Det lät och såg ut som henne. Det gav mig rysningar, berättar Kaylas mamma Hope Sprenger till WAOW-TV.

Kayla var 15 år när hon försvann i samband med att hon släpptes av hos sin pojkvän, i augusti 2009. I oktober samma år laddades filmen upp och visade hur en man höll en tjej fången i sitt badrum. Tjejen hade munbindel och var bunden, och skrek.

Enligt Kaylas mamma hade flickan i filmen kläder som liknar de som Kayla hade när hon försvann.

Filmen fick ny spridning när en användare på Imgur postade videon och drog kopplingar till Kayla. Enligt användaren ska polisen ha varit omedvetna om videon och tagit en närmre titt – i hopp om att den skulle kunna ge en lösning på Kaylas försvinnande. Under tisdagen togs filmen ner från YouTube.

Posten på Imgur har väckt stor uppmärksamhet. Analysen av videon nådde över en miljon visningar innan klippet togs bort.

Polischefen Eric Roller bekräftade att videon hade lett till en fortsatt utredning, och lyckades identifiera en person i videon. Men efter en intervju har de kunnat utesluta att personen är inblandad.

– Vi har tagit emot många tips på vilka som skulle ha kunnat setts i videon, säger Roller till New York Daily News.

Efter att ha identifierat personerna i videon visade det sig att filmen var 100 procent falsk och hade producerats i syfte att publiceras på YouTube. Personerna i videon är i själva verket skådespelare som brukar synas i 2150Studios YouTube-kanal, skriver New York Daily News.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Ben som försvann när han var 21 månader. Nu har polisen fått in tips som kan leda till att fallet blir löst.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Norsk räktrålare drog upp död kropp

Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

1 timme sedan
Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

1 timme sedan
Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.