Varningar har utfärdats för de badsugna turisterna på Phuket i Thailand.
1 av 3
Varningar har utfärdats för de badsugna turisterna på Phuket i Thailand. - Foto: Andrew McInnes / Alamy Stock Photo / Andrew McInnes / Alamy Stock Photo / TT BILD
Stränderna har nämligen invaderats av livsfarliga blåsmaneter.
2 av 3
Stränderna har nämligen invaderats av livsfarliga blåsmaneter. - Foto: Brandon Cole Marine Photography / Alamy Stock Photo / Brandon Cole Marine Photography / Alamy Stock Photo
Vackra färger, men väldigt dödlig.
3 av 3
Vackra färger, men väldigt dödlig. - Foto: Andrew McInnes / Alamy Stock Photo / Andrew McInnes / Alamy Stock Photo

Flera stränder avstängda i turistparadiset – invaderas av livsfarliga blåsmaneter

Låt inte de vackra färgerna lura dig. Blåsmaneterna som invaderar stränderna kan i värsta fall vara dödliga för människor.


Att få sällskap av ett gäng små maneter under ett dopp på västkusten är kanske inte direkt favoritumgänget för badentusiaster här i Sverige.

Men betydligt värre är det för dig som har tänkt dig att avnjuta en semester i Thailand. Tre stränder har nämligen blivit avstängda i Phuket efter att ha invaderats av mängder av blåsmaneter.


Den manetliknande varelsen med det något vilseledande namnet är egentligen en kolonial organism, eller ett slags kluster bestående av en glasblåsa och nässelceller. Att bli bränd av blåsmaneten kan orsaka svår chock och hjärtsvikt.


Till och med uppsköljda på land kan blåsmaneterna utgöra ett allvarligt hot för människor. Därför har nu flera badstränder där blåsmaneter påträffats stängts av för allmänheten, enligt Metro UK.

Tyckte du att den här slemmisen var läskig? Här kan du ta reda på vilka som är världens 18 farligaste djur som du bör hålla dig borta ifrån.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för maneter?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.