Tia Jade misshandlades i sin lägenhet av en kille som ville bli hennes pojkvän.
1 av 2
Tia Jade misshandlades i sin lägenhet av en kille som ville bli hennes pojkvän. - Foto: Facebook/Daily Post
Tia efter misshandeln.
2 av 2
Tia efter misshandeln. - Foto: Daily Post

Tia sa nej när en kille ville bli ihop – då blev hon brutalt misshandlad

Den 17-åriga mamman blev brutalt misshandlad när hon sa nej till att bli tillsammans med en kille som hon trodde var hennes nära vän.


Tia Jade Edwards, 17, från Storbritannien fotograferades efter att hon blivit brutalt misshandlad av en av sina, trodde hon i alla fall, nära vänner, skriver Daily Post.

De båda vännerna hade känt varandra i tre år. Killen, vid namn Owen Luke Hunt, 19, har en våldsam historia och vid tidpunkten för brottet hade precis blivit frisläppt efter en tidigare fängelsedom.

– Hon visste att han hade varit våldsam tidigare, men inte mellan dem, kommenterar Tias advokat Jim Neary.

Bildkälla: Facebook

Owen hade alltså åkt hem till Tias lägenhet, där hon bodde med sin åtta månader gamla bebis, för att hälsa på. De båda umgicks och han sov över där.

Dagen därpå var han sig dock inte alls lik, enligt utsago på grund av att han inte tagit sin ADHD-medicin. Han drack två flaskor vin och två Desperados, som även det är en alkoholhaltig dryck.

Vid nio-tiden på kvällen började Owen bli otrevlig och kaxig. Han frågade stöddigt om Tia ville bli hans flickvän.

Bildkälla: Facebook

Tia ska då ha svarat:

– Nej, jag tycker inte om hur du behandlar dina ex.

Det nästa hon visste var att Owen satt över henne och slog henne i ansiktet samtidigt som han höll fast henne i nacken. Tia hamnade sedan i kläm mellan väggen och sängen och då återupptog han misshandeln mot hennes ansikte.

Han fortsatte sedan med att demolera hela vardagsrummet, och sparka ut tv:n. Tia skrek att han skulle sluta men då tog han i stället upp en bebisgunga och slog den med full kraft i hennes ansikte.

– Han slog henne med knytnäven över näsan som började blöda. Hon grät och sprang ut ur lägenheten, berättade Tias advokat.

Tia flydde till sin hyresvärds lägenhet som sedan konfronterade Owen och undrade varför han slagit Tia varpå han ska ha svarat: "För att hon inte älskar mig".

Tia fördes till sjukhus med en förstörd tand och stora blåmärken och svullnader i ansiktet. Hennes dotter var lyckligtvis inte hemma vid tidpunkten utan var med släktingar till Tia.

Bildkälla: Daily Post

Owen greps senare under dagen av polis vid Colwyn Bay railway station. Han ska ha förstört insidan av en polisbil och sedan ha försökt hänga sig själv med sin t-shirt i häktet.

Under förhör ska han ha beskrivet det inträffade som att han ville att Tia skulle vara hans flickvän och sedan gett henne "ett litet slag". Han skyllde det hela på att han druckit för mycket alkohol, inte tagit sin medicin och även självmedicinerat med syntetiska Valium.

Han kommer nu sitta inlåst i häktet till och med den sjätte oktober då han ska få sin dom, skriver Daily Post.

Nyheter24 har tidigare skrivit om svenska Therese som blev misshandlad av två okända män så illa att hon inte vågar bo kvar i Lund.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit utsatt för misshandel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.