Den 12-åriga pojken körde bil hela vägen hem till sina farföräldrar.
1 av 2
Den 12-åriga pojken körde bil hela vägen hem till sina farföräldrar. - Foto: TT
Som tur var kom ingen till skada.
2 av 2
Som tur var kom ingen till skada. - Foto: TT

12-åring körde 16 mil – för att han ville hälsa på sin farmor

Saknaden efter farföräldrarna blev lite för mycket för den 12-åriga pojken som bestämde sig för att ta saken i egna händer och köra hem till dem.


De flesta av oss har nog saknat våra far- eller morföräldrar någon gång. Men kanske inte lika mycket som den här 12-åriga pojken från Tyskland. Han saknade nämligen sina så mycket att han bestämde sig för att köra och hälsa på dem, skriver Metro UK.

På torsdagskvällen bestämde sig 12-åringen och hans 13-åriga vän för att ta en liten biltur för att besöka hans farföräldrar. Eller närmare bestämt en ganska lång biltur på 16 mil.

De tog 12-åringens föräldrars bil och körde iväg. Otroligt nog så hände inga missöden på hela vägen. Pojken lyckades till och med köra bilen på autobahn, en ökänd motorväg utan hastighetsbegränsning i Tyskland.

Kort efter att pojkarna kört i väg anmäldes de försvunna av 12-åringens familj. Men efter en stund ringde farföräldrarna hem till pojkens familj och meddelade att han fanns hos dem.

Det hela fick ett lyckligt slut trots den galna färden. Pojkarna fick sova över hemma hos farföräldrarna och ingen hade kommit till skada. Pojken kommer inte åtalas för något brott eftersom han är under 14 år, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om kvinnan som fastnade i en hiss och fick hjälp först sju månader senare.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Bil
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Saknar du din farmor/mormor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.