Filippinernas president Rodrigo Duterte kallade Obama för horunge under en presskonferens.
1 av 3
Filippinernas president Rodrigo Duterte kallade Obama för horunge under en presskonferens. - Foto: TT BILD
Nu ångrar han sitt uttalande och skyller det på pressen.
2 av 3
Nu ångrar han sitt uttalande och skyller det på pressen. - Foto: TT BILD
Men USA:s president Obama tar inte förolämpningen lättsamt och trots ursäkten ställer han in det planerade mötet.
3 av 3
Men USA:s president Obama tar inte förolämpningen lättsamt och trots ursäkten ställer han in det planerade mötet. - Foto: TT BILD

Filippinernas president kallade Obama för "horunge" – nu ångrar han sig

Nu får Filippinernas president inte träffa Obama under veckans toppmöte, trots att han uttrycker ånger över den grova förolämpningen.


Filippinernas president Rodrigo Duterte har hamnat i blåsväder efter att ha kallat USA:s president Barack Obama för "horunge".

Det var i samband med en presskonferens i hemlandet i måndags som Duerte tabbade sig rejält när han fick frågan om han väntar sig kritik från Obama under veckans toppmöten, gällande knarkkriget i landet.

– "Putang ina", i så fall svär jag åt dig på mötet, svarade Duterte och menade att han skulle säga det riktat till Obama, enligt nyhetsbyrån AFP.

Efter det hårt kritiserade uttalandet och grova förolämpningen ställde president Obama in det planerade mötet med Duterte under toppmötet som inleds i Laos idag och pågår under tre dagar.

I en kommuniké skriver nu president Rodrigo Duterte att han ångrar sitt uttalande och att det var pressens frågor som utlöste hans "starka kommentarer". Han beklagar också att uttalandet framstod som ett personligt angrepp mot USA:s president.

Men den ursäkten verkar han inte ha mycket för. Vita Huset uppger att president Obama istället ska träffa sydkoreanska presidenten Park Geun-Hye för att diskutera Nordkorea, skriver GP.

President Duterte är inte den enda som har förolämpat Barrack Obama rejält. Nyligen påstod presidentkandidat Donald Trump att Obama ska ha grundat terroristorganisationen IS. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kroatisk valsegrare stödjer Ukraina

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenković i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien. Det Ukrainavänliga partiet får dock inte egen majoritet och kan få svårt att bilda regering.