2-åring mirakulöst räddad – efter 45 minuter i vattenfylld båt

2-åriga Kennedy hamnade under familjens båt när den välte, ändå lyckades hon överleva trots att hon låg i vattnet i 45minuter.


Familjen Bossard från Florida var på väg hem efter en middagsbjudning när olyckan var framme. Familjens båt körde med våldsam kraft in i en elstolpe i vattnet och kapsejsade i närheten av Hubert Humphrey Bridge.

I båten fanns förutom mamma Tammy och pappa Brian parets två små döttrar Charlotte och Kennedy. När alla i familjen slungades ur båten försvann 23-månader gamla Kennedy, som sovit längst bak i den öppna båten, under ytan. Den chockade familjen kunde bara höra hur Kenndy grät någonstans, men ingen kunde se henne.


När polisen kom till platsen fann de den desperata familjen sittande på den upp-och-nedvända båtens skrov. Polisen Matthew Rush dök genast i vattnet för att leta efter Kennedy som fortfarande hördes gråta. Men hon fanns ingenstans.

Efter en stund insåg poliserna att Kennedy måste vara under båten, hur osannolikt det än kunde verka. Konstapel Alan Worthy dök ner djupt under båten och kände plötsligt ett barnsben.

Bara sekunder efter att Worthy dragit i benet kom Kennedy upp ur vattnet, buren av sin flytväst. Hon ska ha varit i "mirakulöst bra skick".

Bildkälla: Facebook

På något sätt hade Kennedy tryckts in under båten då den kapsejsade och sedan hamnat i en luftficka. Tack vare att flytvästen höll henne flytande kunde hon överleva över 45 minuter i den lilla luftfickan.

Worthy som hittade Kennedy under båten beskriver det som att hon inte skadats fysiskt.

– Hon var alert. Hon var medveten. Hon såg sig omkring.

Det visade sig att den enda skada Kennedy fått var ett litet sår över ena ögat. Förutom det var hon helt oskadd, men omtumlad, skriver Metro UK.

Som tur var för familjen Bossard gick allt bra den här gången. Och det kan man verkligen tacka både polisen och Kennedys flytväst för.

Bildkälla: Facebook

Se ett nyhetsinslag från händelsen här under.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Cato som fick räddas av polis – efter att ha fastnat i ett utedass.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du alltid flytväst när du åker båt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lokförare skadad i tågkrock

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.