Hannah var på en partyö i Grekland när hon misstänks ha fått i sig metanol istället för alkohol.
1 av 2
Hannah var på en partyö i Grekland när hon misstänks ha fått i sig metanol istället för alkohol. - Foto: Facebook/Flickr
Hon opererades för akut njursvikt men hon kan fortfarande inte se.
2 av 2
Hon opererades för akut njursvikt men hon kan fortfarande inte se. - Foto: https://www.flickr.com/photos/tmab2003/4290215764

Hannah festade på populär partyö i Grekland – vaknade upp blind

Hannah festade på partyön i Grekland. Dagen efter vaknade hon upp med njursvikt och var blind på båda ögonen.


20-åriga Hannah Powell från Middlesbrough, Storbritannien, var på den grekiska partyön Zante med sina kompisar. De tänkte festa och ha det kul innan sommaren skulle vara över, men drömresan förvandlades snabbt till en mardröm, skriver Daily Star.

Enligt en av vännerna hade Hannah kommit hem från en utekväll med kompisarna och sedan somnat. När hon vaknade upp nästa morgon hade hon fruktansvärda magsmärtor och kunde inte se med något av ögonen.

Hennes vänner blev oroliga när Hannah visade tecken på att bli sämre och tog henne till en vårdcentral som låg bredvid gruppens hotell. Där konstaterade läkarna att 20-åringen behövde akuthjälp och skickade efter en ambulans.

– Tjejerna var så peppa på resan, det här är en mardrömssituation, säger vännen.

Hannah opererades akut för njursvikt så fort hon kommit till sjukhuset. Hennes föräldrar flögs också in från Storbritannien för att kunna finnas vid sin dotters sida.

Bildkälla: Facebook

Hannahs mamma Christine berättar för Sunday People att dottern fortfarande går på dialys varje dag för att rena hennes blod.

– Hennes njure är helt borta. Hon har inte blivit bättre heller. Hon kan knappt se. Hon kan bara se vissa enstaka former, berättar hon.

Polisen har gjort en anmälan och misstänker att Hannah fått i sig industriell metanol. Enligt polisen blandar vissa barer ut sin sprit med metanol för att maskera att den blandats med vatten för att räcka längre.

Metanol kan orsaka allvarliga skador då det attackerar nervsystemet och synnerven. Användandet av metanol som utspädning är en dödsfälla för ovetande turister, skriver Daily Star.

Hannahs familj försöker nu få hem sin dotter.

– Men hon kommer behöva åka med luftambulans, hon kan inte resa på något annat sätt, säger hennes förtvivlade mamma.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den nya partydrogen som polisen nu varnar för.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Aktar du dig för vad du dricker när du är ute?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.