Line har anmält sin hemkommun efter flera års mobbning i högstadiet. Men hon tackar nej till 1,6 miljoner i skadestånd.
Line har anmält sin hemkommun efter flera års mobbning i högstadiet. Men hon tackar nej till 1,6 miljoner i skadestånd. - Foto: Montage/Faksimil Facebook

​Mobbade Line fick rätt mot kommunen – men tackar nej till 1,6 miljoner

26-åriga Line mobbades under högstadieåren och som följd fick hon posttraumatisk stress, ätstörningar och depression.


Högstadieåren är svåra för många, men särskilt svåra var de för Line Sommer Hoel, 26, som mobbades i alla år på högstadiet i Malvik, Norge.

Mobbning som i dag orsakar henne posttraumatisk stress, anorexi och depression. Hon har inte kunnat genomföra någon högre utbildning och varit för sjuk för att arbeta.

Förra året bestämde sig Line för att gå till rätten mot kommunen och efter en lång kamp vann hon. Nu ska hon få ett skadestånd på 1,6 miljoner - men hon är inte nöjd.

Det var i februari 2015 bestämde Line sig för gå upp i rätten mot Malvik kommun, för alla år av mobbning hon utsatts för.


Tingsrätten i Sør-Trøndelag bedömde att kommunen skulle betala ett skadestånd till Line. Något de svarade med en överklagan, vilket inledde en lång, tuff process i rättssalen.

Under rättegången fick Line panikattacker och ätstörningarna blev värre. Ett tag var hon tvungen att få mat dagligen intravenöst.

– Denna kampen har nästan kostat mig livet. Hur jag har klarat det vet jag inte. Det har gått på bekostnad av allt annat, berättade hon för TV2.

Till slut ringde kommunens ordförande och berättade att de drog tillbaka överklagan. Line hade vunnit.

Nu har kommunen betalt ut 1,6 miljoner norska kronor till Line. Beloppet är ett standardbelopp för barn under 16 år.

– Detta är en standard för ett barn under 16 år som Malvik kommun har betalt. Jag har gjort ett utkast som Line och hennes familj ska ta ställning till, säger Lines advokat Christian Lundin, till Adressavisen, enligt TV2.

Men ännu vill de inte tacka ja till miljonerna. Lundin menar att mobbningen har skadat Line svårt.

– Kommunen anser att beloppet är tillräckligt. Men om de ingår en dialog, kommer vi förhandla om det här till i november när ersättningen ska betalas ut, säger Lundin till Adressavisen.

Line har inte velat kommentera.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Martin som hindrade en tjej från att ta livet av sig.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!