Daniel använde teckenspråk när han blev stoppad av polis – sköts till döds

Daniel försökte teckna när polisen stannade hans bil – då sköt helt plötsligt polisen ett dödligt skott.


29-årige pappan Daniel Kevin Harris var på väg hem då han blev stoppad av polisen för att ha kört lite över fartgränsen i North Carolina, USA förra tisdagen.

För att börjar prata med polisen började han att använda teckenspråk då Daniel är döv. Han kliver ut ur bilen och helt plötsligt avfyrar polisen ett skott och 29-åringen dog direkt. Han var helt obeväpnad, skriver brittiska Metro.

Daniels bror, Jay, säger till lokala tv-kanalen WCCB att han "var obeväpnad och är döv. Jag är helt säker på att han bara vara rädd. Han kunde ju inte höra deras varningar och kunde inte lyda deras order".

Utredare är i nuläget fåordiga rörande händelsen. I veckan har en minnestjänst hållits där flertalet deltog för att visa sitt stöd och sin sorg.

Polisen uttrycker det som att han sköt mannen för att han inte lydde order och närmade sig polisen.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställda döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.