Aaron är arg efter tatueringsstölden.
1 av 5
Aaron är arg efter tatueringsstölden. - Foto: Lars Dinesen/MetroXpress / Youtube
Särskilt med tanke på hur personlig den är.
2 av 5
Särskilt med tanke på hur personlig den är. - Foto: Lars Dinesen/MetroXpress
Han vill nu att den ska försvinna från internet.
3 av 5
Han vill nu att den ska försvinna från internet. - Foto: Lars Dinesen/MetroXpress
Och söker advokater i USA.
4 av 5
Och söker advokater i USA. - Foto: Lars Dinesen/MetroXpress
Aaron med sin flickvän.
5 av 5
Aaron med sin flickvän. - Foto: Lars Dinesen/MetroXpress

Fick sina tatueringar stulna – trycktes på Converse-skor

Den grafiska designen skapades av en kontroversiell konstnär som jobbat länge åt Ted Cruz.


25-årige tatueraren Aaron Bamber-Read från Australien som bor i Danmark fick sin unika design, som han har tatuerat på sitt bröst och hals, stulen av den republikanske politikern Ted Cruz. Det skriver danska MetroXpress.

Cruz har själv kommenterat bilden, som givetvis är manipulerad, som "min fängelsekropp". Motivet skapades av den kontroversiella konstnären Sabo som stulit motivet från Aarons Instagram-konto. Sabo är känd för att ha uttalat sig rasistiskt om mexikaner, muslimer och afroamerikaner i radio, men innan det så gjorde han ofta grafiska kampanjer åt Cruz. De plockades sedan ner efter att han uppmanat till attack mot president Barack Obama.

Se likheterna mellan den grafiska kampanjen och Aarons tatuering här:

Klicka för att visa

– Det är min absolut mest personliga tatuering. Jag har lätt att känna igen den och stöttar verkligen inte Republikanernas åsikter, säger Aaron till MetroXpress.

Den grafiskt manipulerade bilden på Cruz blev viral på sociala medier och efter att Aaron såg motivet har han försökt att komma i kontakt med både Sabo och Cruz – utan framgång. Sabo uttalde sig i Washington Post att han själv var överraskad att ingen hört av sig angående stölden.


Aaron och flickvännen söker nu hjälp för att kunna dra Sabo inför rätta. Det blev en australiensk advokat som tog tag i ärendet, men det kostar flera tusen kronor och det har inte paret råd med. Aaron skulle enligt sin advokat kunna få flera miljoner dollar för stölden i domstol, men han är bara intresserad av att få bort bilderna från internet.

– Jag vill få mitt namn rentvått och behålla min egen image.

Sabo säljer fortfarande motivet i sin egen butik – och har producerat en egen Converse-sko med motivet. MetroXpress skriver att Aaron och hans flickvän ska kontakta en amerikansk advokat för att skynda på processen.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.