Liam, 20, lider av Crohns sjukdom, som bland annat ger magsmärtor och akut diarré.
1 av 2
Liam, 20, lider av Crohns sjukdom, som bland annat ger magsmärtor och akut diarré. - Foto: TT BILD / Facebook
McDonald's talesperson beklagar det inträffade och hänvisar till kundtjänst.
2 av 2
McDonald's talesperson beklagar det inträffade och hänvisar till kundtjänst. - Foto: TT BILD

Svårt sjuka Liam drabbades av akut diarré – blev utkastad från McDonald's

Liam, 20, lider av en sjukdom som gör att han kan behöva uppsöka toalett akut. Trots intyg blev han utkastad från restaurangen.


Tänk dig att ha en sjukdom som ger dig sån akut magknip och diarré och att du när som helst kan behöva uppsöka en toalett, var du än befinner dig.

Liam Seacombe, 20, från Manchester i Storbritannien är en av många människor som är drabbad av Chrons sjukdom, vilket innebär en obotlig och plågsam inflammation i mag-tarmkanalen.

Han har varit inlagd på sjukhus i omgångar sedan 2012, med symtom som illamående, akut diarré, magsmärtor, kramper, extrem trötthet, kräkningar och svullnad.

För att kunna leva ett så normalt liv som möjligt så har Liam fått ett så kallat "can't wait"-kort som han bär med sig, som ett intyg på att han måste få få gå före i toalettköer eller uppsöka butikers personaltoaletter om det vill sig riktigt illa.


Just en sån situation inträffade nyligen när Liam hade varit ute på krogen med några vänner och sen besökte en lokal McDonald's-restaurang. Liam bad om att få använda restaurangens toalett akut, men blev nekad tillträde av personalen.

"Jag frågade vänligt en person i personalen om jag kunde få låna toaletten, men fick beskedet att toaletten var avstängd. Sen hämtade personalen sin chef, som sa att toaletterna var avstängda och inte kunde användas" skriver Liam i ett Facebookinlägg som har fått stor uppmärksamhet.


Han berättade för personalen och chefen om sitt tillstånd och visade också upp sitt intyg på att han måste få använda toaletter vid nödfall, men fortsatte nekas tillträde med ursäkten att toaletterna var helt avstängda för allmänheten.

Därefter tillkallades vakter, som förde bort Liam från restaurangen. Enbart på grund av att han bad om att få använda deras toalett.

Liam beskriver i sitt inlägg vilken oerhörd ångest situationen skapade, eftersom att skammen inför att inte hinna till en toalett är så förlamande att den ibland är värre än sjukdomen i sig, enligt honom.

"Det här var första gången jag kände en överväldigande skam på det här sättet, jag var livrädd att alla gäster på McDonald's skulle bevittna att jag inte kunde hålla mig." skriver Liam i sitt inlägg.

Han undrar också hur en människa egentligen är funtad som nekar tillträde till en toalett till en person som uppenbarligen redan är skräckslagen inför att ens behöva be om hjälp från första början.

Liam delar med sig av sitt självutlämnande inlägg med förhoppningar om att öka medvetenheten hos allmänheten och skapa mer förståelse för personer med både synliga- och dolda handikapp.

En talesperson för McDonald's har enligt Daily Mail uttalat sig om händelsen och sagt att de företaget vill be om ursäkt för agerandet och uppmanar Liam att kontakta företagets kundtjänst om saken.

Den här matbutiken däremot har verkligen förstått vikten av att vara inkluderande och erbjuda service till personer i Liams sits. Nu hyllas butiken för sitt fina initiativ.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört talas om Crohns sjukdom tidigare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.