Tebby föddes med tarmarna utanför kroppen – doktorn sa åt mamman att göra abort

Nu tycker mamman att det var dåligt gjort av läkaren att säga åt de att göra en abort.


Holly Hodgsons son Teddy föddes med sina tarmar utanför kroppen. Doktorn sa åt henne att göra en abort när de fick reda på defekten.

Det var när en radiolog gjorde ett ultraljud i tolfte veckan som de fick reda på att Tebby hade en missbildning, gastroschisis. Vilket betyder att barnets tarmar ligger utanför magen.

Kvinnan skulle bli mamma för första gången och hade fantiserat om hur det skulle vara att se sitt barn för första gången. Men i stället berättade doktorn för henne att hon skulle avbryta graviditeten då han sett tre tidigare fall, rapporterar Daily Mail.

Hodgson och hennes man vägrade att följa doktorns råd. De gjorde efterforskning på internet fick de reda på att 95 procent av bebisar med gastroschisis överlever graviditeten. Lilla Teddy föddes i december förra året och är i dag drygt åtta månader gammal.

– Det gör mig illamående och arg när jag tänker tillbaka på vad han sa, säger Hodgson till Kidspot och fortsätter:

– Han är en så glad pojke. Han älskar att göra grimaser och prata med folk. Han ler alltid, fnissar och piper till människor han inte ens känner – det är väldigt gulligt.

Mamman menar att det var en väldigt "dum sak" att säga till två föräldrar som väntade barn. Speciellt när paret inte kunde hitta någon information som gav stöd för hans medicinska råd.

Mamman menar att hon är glad att hon och hennes man tog reda på mer information innan ett beslut fattades. De både var upprymda när deras son föddes.

Teddy föddes för tidigt och tunntarm och tjocktarm låg utanför magen. Läkarna hoppade snabbt in och vidtog åtgärder för att rädda honom. Magen fick sedan tid att växa för att organen skulle kunna stoppas in i magen. Åtta veckor senare fick han åka hem sina föräldrar.

– Det var nästan läskigt eftersom han fortfarande var så liten, det var som att hålla i en liten docka, säger hon till Kidspot.

Hodgson berättade också att hon hade kontaktat läkaren som gav rådet om abort. Men han bad inte om ursäkt utan gratulerade bara henne till det nya tillskottet i familjen, skriver Daily Mail.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Oljeexporten från Ryssland – en viktig intäktskälla för att finansiera Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina – rusade i höjden förra veckan. Man får gå tillbaka ett år i tiden för att hitta större veckoflöden av olja från de ryska hamnarna.

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.