Det är ett mysterium hur ämnet har hamnat i kranvattnet.
1 av 3
Det är ett mysterium hur ämnet har hamnat i kranvattnet. - Foto: TT BILD
Invånarna i staden Hugo, Colorado, avråds från att använda dricksvattnet under de kommande två dagarna.
2 av 3
Invånarna i staden Hugo, Colorado, avråds från att använda dricksvattnet under de kommande två dagarna. - Foto: TT BILD
En stor polisutredning har inretts för att ta reda på hur THC har hamnat i kranvattnet. (Bilden är en genrebild)
3 av 3
En stor polisutredning har inretts för att ta reda på hur THC har hamnat i kranvattnet. (Bilden är en genrebild) - Foto: TT BILD

Stadens invånare avråds från att dricka vattnet – kan innehålla knark

En stor utredning pågår för att ta reda på varför stadens kranvatten innehåller THC, som är en aktiv ingrediens i cannabis.


Nyheter24 har tidigare skrivit om dricksvatten innehållandes en hjärnätande amöba, som kan döda en människa inom loppet av en vecka.

Turligt nog har vi i Sverige hårda kontroller på vattenkvaliteten och kan utan närmare eftertanke hinka i oss vatten direkt ur kranen.

I staden Hugo i Colorado, USA, har invånarna däremot fått en helt annan slags överraskning i sitt kranvatten. Knark, närmare bestämt.

Det lilla samhället med bara runt 800 invånare har blivit varnade för att använda sig av stadens vatten under de kommande två dagarna, efter att den kemiska substansen THC har påträffats i vattnet.

THC, som är en psykoaktiv ingrediens i cannabis, misstänks alltså på något märkligt vis ha tagit sig ut i vattenledningarna. Cannabis för personligt bruk är förvisso lagligt att använda i Colorado, men hur det faktiskt har lyckats hamna i dricksvattnet är ett mysterium.

Det ska enligt källor på Lincoln County Sheriff’s Office finnas bevis för att någon har saboterat stadens vattenkällor. Nu har både FBI och Colorado Bureau of Investigation kopplats in i utredningen, enligt Metro UK.

Men vissa experter – såsom kemisten Peter Perone på Gobi Analytical, statliga testinstitutet för cannabis –avfärdar det hela som rent påhitt och menar att det är i princip omöjligt att hitta THC i vatten.

Här kan du läsa om varför vissa personer stoppar upp cannabis i sina vaginor. Missa inte heller debattinlägget från Titti, som ger sin 11-åriga dotter cannabis – för att bota hennes epilepsi.

/
THC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du vågat dricka vattnet i den här staden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.