Hissen med åtta personer i föll 18 våningar.
1 av 2
Hissen med åtta personer i föll 18 våningar. - Foto: TT
Ingen av de som befann sig i hissen överlevde fallet.
2 av 2
Ingen av de som befann sig i hissen överlevde fallet. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Vajern gick av – hiss med åtta personer i föll 18 våningar

Åtta personer har dött efter att en hiss fallit 18 våningar på en byggarbetsplats.


Olyckan inträffade i en arbetshiss vid ett byggarbetsplats i östra Kina. Kinesiska myndigheter i staden Longkou i Shandong-provinsen publicerade ett meddelande på sin microblogg efter den fruktansvärda olyckan, skriver Metro UK.

Hissen ska enligt uppgifter ha befunnit sig 18 våningar upp när något gick fel och hisskorgen plötsligt började störta mot marken.

Vid olyckstillfället befann sig åtta personer i hissen. Samtliga fördes snabbt till sjukhus men senare rapporterades att ingen av dem hade överlevt fallet.

Olyckan är långt ifrån den första av det här slaget. Arbetsplatssäkerhet är sedan tidigare ett stort problem i Kina. Arbetsgivare struntar rutinmässigt i de regler som finns, och nedskärningar i kostnader gör att olyckor ofta sker, skriver Metro UK.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.