En mc-förare och en annan person försökte stoppa lastbilen. Något som kan ha räddat flera liv.
En mc-förare och en annan person försökte stoppa lastbilen. Något som kan ha räddat flera liv.

Två privatpersoner försökte stoppa lastbilen i Nice – hyllas nu som hjältar

Två personer försökte stoppa lastbilen – något som ledde till att polisen kunde komma ifatt och skjuta ihjäl gärningsmannen.


Två privatpersoner hyllas nu som hjältar efter att de försökte stoppa gärningsmannen Mohamed Lahouaiej Bouhle, som körde en lastbil rakt igenom folkmassan, och dödade 84 personer.

En mc-förare, som Nyheter24 skrivit om tidigare, körde ikapp lastbilen och försökte öppna förardörren, men ramlade och hamnade under lastbilen. Mc-föraren vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador.

Sedan ingrep ytterligare en man, som lyckades ta sig in i förarhytten. Gärningsmannen avlossade flera skott men ingen av dem kom till skada. Men tack vare honom stannade lastbilen, och polisen kunde komma ikapp och då skjuta gärningsmannen.

Personerna hyllas nu som hjältar, då deras insats kan ha räddat flera liv, skriver Omni.



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Börsen i Köpenhamn i lågor

Det brinner i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.