2-åriga Mirranda satte ett popcorn i halsen, och har legat medvetslös sedan dess.
1 av 2
2-åriga Mirranda satte ett popcorn i halsen, och har legat medvetslös sedan dess. - Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

​2-åriga Mirranda satte popcorn i halsen – nu kämpar föräldrarna för hennes liv

Mirranda blev medvetslös när hon satte ett popcorn i halsen. Sedan dess har hon inte vaknat upp – nu kämpar föräldrarna för hennes liv.


Det var för ungefär två månader sedan livet för familjen Lawson vändes upp och ner och blev en mardröm. Den två-åriga dottern Mirranda Grace Lawson sprang in i vardagsrummet när hon höll på att kvävas.

Utan att få fram ett ljud föll hon till golvet medvetslös. Föräldrarna försökte få ut det popcorn som hon hade satt i halsen, men det var förgäves. Miranda blev medvetslös och hjärtat slutade slå. På sjukhuset lyckades läkarna återuppliva henne. Men hon har inte vaknat sedan hon föll till golvet.

Nu befarar läkarna på universitetssjukhuset i Virginia att hon är hjärndöd, skriver norska Dagbladet.

För att ta reda på om så är fallet vill Mirrandas läkare testa att koppla ur respiratorn. Om hon kan andas själv, kan de även se om hennes hjärna fungerar som den ska.

Mirrandas vård är väldigt dyr, ungefär 85 000 kronor om dagen, och sjukhuset menar att de skulle vilja ge andra barn chansen till vård.

Men föräldrarna vill inte tappa hoppet om Mirranda, och vågar inte göra testet.

– Hon blir bättre, även om de har förberett för at hon ska bli sämre, säger pappan Patrick Lawson till Richmond Times-Dispatch.

– Jag tror fortfarande att hon kommer att öppna ögonen igen, säger han.

Enligt Patrick förstår han att dottern har en allvarlig skada, men säger att han ser tecken på att hon blir bättre. När han pratar med henne, eller spelar Elvis, som är hennes favoritmusik, ger hon positiv respons.

Han vill bara att hans dotter ska ha lite mer tid.

– Hon har alltid varit stark. Hon kommer visa dem, säger han.

Har tagit det till rätten

Föräldrarna är nu rädda att sjukhuset på eget intiativ ska göra testet, och har därför tagit händelsen till rättegång. De har betalat en rättegångsavgift på 30 000 dollar, motsvarande 258 000 svenska kronor.

Nu är det upp till domstolen att bestämma om sjukhuset kan göra testet eller inte, skriver Dagbladet.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.