1 av 3
- Foto: Google Maps
Delar av Modern i Midsomer har spelats in i Kidlington.
2 av 3
Delar av Modern i Midsomer har spelats in i Kidlington. - Foto: TV3
Likaså Harry Potter.
3 av 3
Likaså Harry Potter. - Foto: Warner Bros

Turister invaderar en liten by – men ingen fattar varför

Den senaste tiden har stora busslaster med turister invaderat den lilla byn Kidlington i Storbritannien. Men varför är den så populär?


Tydligen kommer det stora busslaster turister från Kina till den lilla orten Kidlington i Storbritanninen, skriver Aftonbladet.

I grupper om 40 turister vandrar de längs gatorna och har setts utanför trädgårdar och uppfarter. Något som givetvis väcker frågan hos invånarna vad de verkligen gör där, för ingen tycks förstå varför.

– De blir ju väldigt uppspelta och tycker verkligen om att ta bilder framför trädgårdarna och blommorna, säger boende Tony Bennell till Oxford Mail.

Pub-ägaren Christine McGrath gissar att det beror på att byn är gammal, eller kanske rentav för hennes pub King's Arms.

– En del av dem har varit här inne och tagit foton. Jag var ute med hunden Millie när en grupp frågade om de kunde ta en bild med mig också, berättade hon för Oxford Mail.

Enligt henne är de väldigt artiga och bra för affärerna. Men alla uppskattar inte turisternas besök. En del av de boende har kontaktat polisen.

Men det kan vara så att turisterna har invaderat för att det har något att göra med tv-serien Morden i Midsomer, Kommisarie Morse eller Harry Potter, skriver Aftonbladet. Det är nämligen så att delar av produktionerna har spelats in där – och det är där familjen Dursley (ni vet Harry Potters hemska släktingar) bor.

Gillar du Harry Potter? Då kanske du vill läsa om Eddie som har Sveriges största Harry Potter-samling eller Manda som har fyllt sitt rum med Harry Potter-prylar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.