1 av 7
- Foto: Myspace / TT BILD
ISIS tog först på sig ansvaret för dådet, men nu har det framkommit att gärningsmannen själv var stammis på gayklubben och hade sexmöten med andra män via dejtingappar.
2 av 7
ISIS tog först på sig ansvaret för dådet, men nu har det framkommit att gärningsmannen själv var stammis på gayklubben och hade sexmöten med andra män via dejtingappar. - Foto: Ap
Människor som visar sitt stöd efter massakern.
3 av 7
Människor som visar sitt stöd efter massakern. - Foto: TT
Kriminaltekniker på plats efter massakern.
4 av 7
Kriminaltekniker på plats efter massakern. - Foto: Phelan M. Ebenhack
Sörjande människor.
5 av 7
Sörjande människor. - Foto: Lynne Sladky
Bild från gatan utanför klubben.
6 av 7
Bild från gatan utanför klubben. - Foto: TT
Omar Mateens bild från hans Myspacesida.
7 av 7
Omar Mateens bild från hans Myspacesida. - Foto: Myspace

Orlandomördarens älskare i exklusiv intervju: "Motivet var hämnd"

Här talar massmördaren Omar Mateens påstådda älskare ut om hämndlystenheten som kan vara anledningen till massakern.


Nyheter24 har tidigare skrivit om att Omar Mateen, massmördaren som avrättade 49 personer utanför en gayklubb i Orlando, brukade använda gaydatingappar och hade sexuella förbindelser i hemlighet med andra män.

Nu träder en av dessa män fram i en intervju med Univision Noticias. De ska enligt uppgift haft en två månader lång sexuell relation och träffades via en gaydatingapp. Mannen berättar att Omar var en förvirrad homosexuell man som drack för mycket alkohol.


Men Omar Mateen beskrivs även av sin älskare som "en väldigt fin man" som aldrig uppvisade några våldsamma tendenser. Han älskade att mysa och sökte efter kärleken. Omar var gift i två omgångar med kvinnor och hade även ett barn med sin andra fru.

Tydligen ska Omar ha haft problem med framförallt latinamerikanska män, som han upplevde att han kände sig avvisad och utnyttjad av, enligt älskaren.

I intervjun avslöjas att Omar Mateen hade ett sexuellt möte med två män från Puerto Rico samtidigt, varav den ena senare visade sig ha sjukdomen HIV, vilket Omar ska ha blivit väldigt upprörd över när det kom fram.

Omar var enligt sin älskare livrädd att han kanske hade blivit smittad. Han sa att han hade testat sig och att testet var negativt, men det kan ge positivt utslag upp till 4-5 månader senare.

– När jag frågade honom vad han skulle göra nu, så svarade han att han skulle se till att hämnas på männen för vad de hade utsatt honom för, säger älskaren i intervjun.

Det som hände sedan skakade hela världen och ses som det värsta hatbrottet i amerikansk historia.

– Du anar inte hur mycket jag har gråtit över det här. Men det som får mig att ändå vilja träda fram och berätta min historia, är för att jag vill att alla ska veta sanningen. Att det inte var religiös terrorism. Min uppfattning är att han gjorde det för att få sin hämnd, säger älskaren till till Univision Noticias.

TV-kanalen har inte kunnat bekräfta uppgifterna från älskaren, men FBI har gått ut med att de har haft kontakt med älskaren efter att morden begicks.

Här kan du läsa om det kusliga samtalet som Omar Mateem ringde direkt efter massmordet. Du kan också se det tragiska snapchatklippet från offret Amandas sista sekunder i livet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.