Över 200 människor har dödats av militären i Burkina Faso, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW). Soldaterna på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild.
Över 200 människor har dödats av militären i Burkina Faso, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW). Soldaterna på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild. - Foto: Sophie Garcia/AP/TT

Burkina Faso blockerar medier

Burkina Faso har blockerat åtkomsten till flera internationella medier för sina medborgare, meddelar landets kommunikationsmyndighet.


Blockeringen sker till följd av att medierna i fråga – bland dem The Guardian, franska Le Monde och tyska Deutsche Welle – rapporterat om Human Rights Watch (HRW) rapport gällande att Burkina Faso låg bakom en massaker tidigare i år.

Beslutet är det andra av sitt slag, i torsdags beordrade regimen, som avfärdar anklagelserna, internetleverantörer att strypa åtkomsten till BBC, VOA och HRW.

Attacken den 25 februari tros ha skett inom ramen för en militärkampanj riktad mot civila som anklagas för att samarbeta med väpnade islamistgrupper och krävde enligt rapporten 223 liv, varav 56 barn. Underlaget består av vittnesuppgifter, bilder och videofilmer från händelsen.

Den västafrikanska nationen styrs sedan 2022 av en militärjunta ledd av Ibrahim Traoré.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!