Quinton Simon befaras vara död.
Quinton Simon befaras vara död. - Foto: Chatman County Police Department och Johan Nilsson/TT

Försvunnen pojke befaras död – misstänks ha dumpats i soptunna

Polisen i Chatham County i amerikanska Georgia söker efter en 20 månader gammal pojke vid namn Quinton Simon som, efter att ha varit försvunnen i drygt två veckor, antas vara död. En omfattande sökinsats genomförs vid en sopanläggning.


Det var den 5 oktober som 20 månader gamla Quinton Simon plötsligt försvann från sitt hem i Savannah, Georgia, och sedan dess har en omfattande sökinsats efter pojken genomförts.

Till en början misstänktes inte något brott ligga bakom försvinnandet, men i förra veckan meddelade polisen att Quintons mamma är huvudmisstänkt i utredningen

Polisen misstänker nämligen att pojken blivit bortförd och övergiven i en soptunna av mamman, som ännu inte åtalats för något brott eller frihetsberövats, enligt ABC News.

Quinton Simon förmodas vara död

Under förra veckan uppgav också polisen, i ett pressmeddelande som bland annat People Magazinerapporterat om, att Quinton Simon förmodligen är död och man söker därför nu efter hans kvarlevor.

Sökandet sker framförallt i och omkring en anläggning för deponering av sopor.

– Jag är helt övertygad om att vi kommer att hitta hans kropp vid den här anläggningen, säger polischefen Jeff Hadley, enligt ABC News, och betonar att samtliga spår i utredningen lett dem till platsen.

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!