Ett mystiskt oljud skrämmer både invånare och djur i det lilla kanadensiska samhället.
1 av 7
Ett mystiskt oljud skrämmer både invånare och djur i det lilla kanadensiska samhället. - Foto: Wikimedia Commons/ Google Maps
Ljudet verkar komma från havets botten och är så högt att det hörs genom båtarnas skrov.
2 av 7
Ljudet verkar komma från havets botten och är så högt att det hörs genom båtarnas skrov. - Foto: Google Maps
Urinvånare i samhället Igloolik.
3 av 7
Urinvånare i samhället Igloolik. - Foto: Wikimedia Commons
En iglooliknande kyrka i samhället Igloolik.
4 av 7
En iglooliknande kyrka i samhället Igloolik. - Foto: Wikimedia Commons
Mystiska stenformationer vid vattnet, där ljudet hörs från havsbotten.
5 av 7
Mystiska stenformationer vid vattnet, där ljudet hörs från havsbotten. - Foto: Wikimedia Commons
Många oroliga invånare har hört av sig till lokalradion och berättat om sina upplevelser.
6 av 7
Många oroliga invånare har hört av sig till lokalradion och berättat om sina upplevelser. - Foto: Wikimedia Commons
Samhället ligger så långt norrut att de har midnattssol stora delar av året.
7 av 7
Samhället ligger så långt norrut att de har midnattssol stora delar av året. - Foto: Wikimedia Commons

Mystiskt ljud skrämmer invånare – finns ingen logisk förklaring

Det mystiska ljudet i det lilla ensliga samhället har fått alla vilda djur att fly från platsen. Nu undersöker beväpnade styrkor mysteriet.


Ibland händer saker som överträffar vilken creepy serie eller film som helst. Som när en pappa och hans två barn filmade när en gunga på en lekplats plötsligt började gunga kraftigt helt av sig själv.

Men det här är nästan ännu läskigare. Människorna i det ensliga kanadensiska samhället Igloolik plågas nämligen sedan ett tag tillbaka av ett mystiskt ljud, som låter som ett "ping" eller ett hummande.

Samhället Igloolik i norra Kanada är befolkat av urinvånare sedan 4 000 år tillbaka. Bildkälla: Wikimedia Commons

Ljudet verkar komma från havets botten och har hörts ända sedan i somras. Invånaren Paul Quassa säger till CBC News att ljudet är så påtagligt att det skrämmer iväg alla djur i området.

Vanligtvis är regionen ett stort jaktområde för olika sjödjur, men under sommaren fanns det knappt några kvar där alls på grund av det mystiska oljudet.

Även personer som har passerat området med båt har lagt märke till ljudet och många har ringt in till lokalradion och rapporterat om sina egna upplevelser av det. Ljudet är alltså så påtagligt att det hörs även genom båtarnas skrov.

Lika mystiska stenformationer i samhället. Bildkälla: Wikimedia Commons

Det finns flera olika teorier om vad som orsakar ljudet, men enligt CBC News ska det inte något företag ha fått tillåtelse att genomföra olika slags byggen eller forskningsarbeten i området.

Det finns också vissa teorier som är mer konspiratoriska, som menar att ljudet har skapats med flit av organisationen Greenpeace, för att skrämma iväg djur som annars skulle riskera att dödas i jakt. Men Greenpeace nekar till anklagelserna.

En iglooliknande kyrka i samhället Igloolik. Bildkälla: Wikimedia Commons

Nu har det enligt CBC News gått så pass långt att beväpnade styrkor undersöker området, för att desperat försöka hitta en förklaring till mysteriet med det skräckfilmsliknande ljudet.

Det är många som har blivit skräckslagna på sistone när "mördarclowner" har härjat fritt över hela landet. Här kan du läsa om den läskiga och (hittills?) enda riktiga mördarclownen.

Nyligen hittades också en kvinna inlåst i en container, där hon hade vistats i två månader. Det verkar som att polisen är en seriemördare på spåren, värre än upplägget i vilken thriller som helst.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att ljudet har en naturlig förklaring?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

1 timme sedan
Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

1 timme sedan
Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

1 timme sedan
Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.