Du kan sälja massa saker som din kropp producerar
Du kan sälja massa saker som din kropp producerar. - Foto: Unsplash

Sju saker på din kropp du kan sälja – om du behöver snabba pengar

Det finns faktiskt flera saker på din kropp du kan sälja. Sperma, hår och bröstmjölk är bara några saker du kan få bra betalt för.


Behöver du tjäna lite extra pengar? Inga problem, du har ju en kropp!

Det finns en hel del grejer som du kan byta bort mot pengar.

Vi har samlat en lista över några saker på din kropp du kan sälja.

Sälja sperma

Har du sperma du inte behöver? Registrera dig som spermadonator hos Karolinska universitetssjukhuset. Om du blir godkänd har du göttiga 400 kronor att hämta ut för varje tillfälle du lämnar en sats.

Sälja ägg

Om det inte är aktuellt att donera spermier kanske du har ägg i dina äggstockar du kan avvara? Processen är betydligt bökigare än att ge bort sperma, men du får tio gånger så mycket pengar.

Om du blir äggdonator får du ut 4 000 kronor.

Sälja hår

Har du ett långt svall kan du klippa av det och får pengar i utbyte. Håret används oftast till att göra peruker till personer som av olika anledningar tappat sig eget hår.

Här kan du räkna ut hur mycket ditt hår är värt.

Om du inte behöver pengarna kan du i stället gör som åttaåriga Thea som skänkte sitt hår till cancersjuka.

Sälja blod

Om du lämnar blod får du alltid något tillbaka. Det kan vara möjligt att få cash för de 4,5 deciliter en blodgivare brukar lämna, men oftast får personen någon gåva eller ett presentkort. Dessutom brukar det bjudas på macka.

Sälja bajs

Har du tur kan du få det kanske enklaste (men äckligaste) jobbet som donator. För några år sedan sökte Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fler avföringsdonatorer, vilket Jnytt skrev om 2014.

Bajset gör nytta när en person insjuknat i till exempel diarré. Då sprutas avföringen från den friska donatorn in i tarmen på den sjuka, det kan återställa den sjukas skadade tarmflora.

Sälja bröstmjölk

Om dina bröst producerar bröstmjölk kan du sälja den till ett literpris på 200 kronor, i alla fall i Skåne. På så vis kan du dessutom hjälpa sjuka och förtidigt födda barn.

Bubblare:

Har du tid över och är redo att låta din kropp gå igenom typ vad som helst? Tja, då kan du kika på den här sajten som samlar olika studier du kan delta i. Vissa erbjuder ingen ersättning, medan vissa betalar flera tusen.

Du behöver så klart inte ta saker från din kropp om du vill donera grejer. Varför inte göra som Jennih som gav bort allt från sitt bröllop.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna donera något från din kropp?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.