I ett rent infall fick Alexander för sig att han var tvungen att besöka Zhang, så han bokade biljetter till Changsha Huanghua International Airport och gav sig iväg.
I ett rent infall fick Alexander för sig att han var tvungen att besöka Zhang, så han bokade biljetter till Changsha Huanghua International Airport och gav sig iväg. - Foto: TT BILD

Alexander väntade på sin "flickvän" på flygplatsen i Kina – i 10 dagar

Alexander flög nästan 500 mil för att överraska sin nätdejt. Det spontana besöket fick honom akut inlagd på sjukhuset.


Romantiska filmer och TV-serier matar oss ständigt med historier om förälskade människor som aldrig ger upp hoppet. Men i verkligheten är det helt klart en hårfin gräns mellan att vara romantisk och att vara riktigt creepy.

Någon som helt klart hamnade på fel sida av den gränsen är Alexander Pieter Cirk, 41 år, från Holland. Hans desperata längtan efter sin nätdejt fick honom nästan att stryka med tillslut.

Enligt Alexander hade han en riktigt bra grej på gång med sin långdistansförälskelse Zhang, 26 år, i Changsha i Kina. De hade chattat intensivt i två månader. I ett rent infall fick Alexander för sig att han var tvungen att besöka Zhang, så han bokade biljetter till Changsha Huanghua International Airport och gav sig iväg.

– Vi hade en romantisk relation, men efter ett tag blev han lite avståndstagande och kall mot mig. Plötsligt skickade han bilder till mig föreställande flygbiljetter, sa Zhang till en TV-reporter enligt CCTV News China.

Trots att han skickade bilderna till henne så utgick hon ifrån att det var ett skämt. Han hörde inte av sig därefter heller.

Men den flygande holländaren tog sig iväg på en nästan 500 mil lång resa för att få träffa Zhang. Som inte dök upp.

Bildkälla

I tio långa dagar väntade Alexander på flygplatsen, tills han slutligen blev så uttorkad att han fick läggas in akut på sjukhus.

Zhangs förklaring till varför hon inte svarade på hans kontaktförsök eller dök upp på flygplatsen, var för att hon hade åkt till en annan stad för att genomföra plastikkirurgi och att hon inte kunde se sina meddelanden.

(Eller så ringde kanske alla varningsklockor väldigt högt, vilket är fullt rimligt i sammanhanget.)

Bildkälla

Trots den oväntade utgången på Alexanders spontana resa – som slutade med att han åkte tillbaka hem till Holland – så menar Zhang att de planerar att ses någon gång snart framöver när de båda två har tillfrisknat ordentligt, skriver Metro UK.


Någon annan som balanserar på den där hårfina gränsen mellan gullig och obehaglig, är Will. Hans arrangerade semesterfoton där han låtsas att hans flickvän är med på bilderna är nästan lite för mycket.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hur skulle du känna om en nätdejt spontanbesökte dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.